Policijos pareigūną nušovęs vyras nuteistas 10 metų nelaisvės

Kauno apygardos teismas išsprendė galvosūkį dėl policijos pareigūno 36 metų Arnoldo Jurašiaus nužudymo Kaune 2013-ųjų pabaigoje.

„Aš nekaltas, viskas įvyko netyčia“, – nuosprendį komentavo V.Trakanavičius ir netrukus aršiai susiriejo su nužudytojo artimaisiais.<br>P.Mantauto nuotr.
„Aš nekaltas, viskas įvyko netyčia“, – nuosprendį komentavo V.Trakanavičius ir netrukus aršiai susiriejo su nužudytojo artimaisiais.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Trakanavičius kol kas liko laisvėje.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Trakanavičius kol kas liko laisvėje.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 21, 2016, 1:19 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:25 PM

Kaltinamajam šioje byloje 39 metų kauniečiui Vitalijui Trakanavičiui skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Nuteistasis taip pat turės atlyginti 85 tūkst. eurų neturtinę žalą nužudytojo artimiesiems.

V.Trakanavičius išklausyti nuosprendžio atvyko pusvalandžiu pavėlavęs ir atsinešė du didelius krepšius, tačiau iki nuosprendžio įsiteisėjimo liko laisvėje.

„Aš nekaltas, viskas įvyko netyčia“, – nuosprendį komentavo V.Trakanavičius ir netrukus aršiai susiriejo su nužudytojo artimaisiais.

Nuo jo paleistos kulkos A.Jurašius krito Kauno lošimo namuose „Admiral Club“.

Vyras prie stalo išsitraukia pistoletą, nusitaiko šalia sėdinčiam žmogui į krūtinę, šauna, o auka griūva ant grindų – tokį Baltijos gatvėje įsikūrusiuose lošimo namuose darytą vaizdo įrašą išvydo policininko nužudymo aplinkybes tirdami jo kolegos.

Auka tapo tuo metu atostogavęs Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas A.Jurašius, o įvykio vietoje sulaikytas prie to paties stalo vakarojęs V.Trakanavičius tuo metu buvo visiškai girtas. A.Jurašiui vėliau taip pat buvo nustatytas daugiau kaip 3 promilių girtumas.

Su Vilijampolės nusikalstama grupuote siejamas, anksčiau dukart teistas V.Trakanavičius išgarsėjo dar 2002-ųjų pabaigoje, kai naudodamasis suklastotomis banko mokėjimo kortelėmis su dviem sėbrais iš bankomatų šlavė pinigus.

V.Trakanavičius visą laiką atkakliai įtikinėjo nenorėjęs nužudyti bičiulio ir šito nepadaręs. Pasak teisiamojo advokato Ričardo Girdziušo, tai buvo nelaimingas atsitikimas. V.Trakanavičius esą padavė draugui apžiūrėti pistoletą ir buvo įsitikinęs, kad jis neužtaisytas.

Teismas nusprendė, kad nėra pagrindo patikėti teisiamojo versija. Nerealu, kad visiškai girtas žmogus būtų sąmoningai prašęs leisti apžiūrėti ginklą. Be to, prieš nuaidint šūviui matyti V.Trakanavičiaus atliktas judesys ranka, primenantis ginklo užtaisymą.

Imdamas ginklą A.Jurašius negalėjo nuspausti nuleistuko, todėl pistoletas negalėjo iššauti. Po šūvio ginklas neiškrito  V.Trakanavičiui iš rankos, todėl galima manyti, kad kaunietis jį laikė tvirtai.

V.Trakanavičius į lošimo namus buvo atsinešęs net du pistoletus – „Iž“ ir „MP 446 Viking“.

Teismas praėjusių metų pabaigoje nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą ir į posėdį iškvietė balistikos ekspertą, kurio prašė paaiškinti kai kurias šūvio aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.