Vengdami mokesčių muitinei, argentiniečiai prarado prekes

Savaitgalį Vilniaus oro uoste muitinės pareigūnai sulaikė nedeklaruotos stomatologinės įrangos, kurią iš Rusijos į Lietuvą nesumokėję mokesčių mėgino įvežti Argentinos piliečiai. Sulaikytų prekių vertė – 2,5 tūkst. eurų.

Vengdami mokesčių muitinei, argentiniečiai prarado prekes.<br>Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.
Vengdami mokesčių muitinei, argentiniečiai prarado prekes.<br>Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2016, 2:04 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 6:13 AM

Kaip rašoma Vilniaus teritorinės muitinės pranešime, šeštadienio vakarą su komerciniu kiekiu minėtų prekių muitininkams įkliuvo du argentiniečiai. Jie sausio 23 d. į Vilnių atskrido iš Maskvos. Išlipę iš lėktuvo vyrai pasirinko žaliąjį kanalą, taip veiksmu deklaruodami, jog muitinei privalomų pateikti prekių neturi.

Piliečių lagaminus peršvietę introskopu, pareigūnai pastebėjo, kad viename jų yra daug smulkių vienodo dydžio prekių. Kilus įtarimui, kad gali būti gabenamas komercinis kiekis prekių, lagamino savininkas buvo pakviestas detaliai bagažo patikrai. Ispanų kalbą temokėjusiam lagamino savininkui argentiniečiui su muitininkais susikalbėti padėjo kartu su juo vykęs draugas.

Atvėrus lagaminą rasta įvairios nedeklaruotos stomatologinės įrangos: beveik 500 vnt. stomatologinių frezų, 14 vnt. stomatologinių grąžtų antgalių bei daugiau kaip 2 tūkst. vnt. stomatologinių gręžtuvų. Prekių vertė – 2,5 tūkst. eurų.

Muitininkams pasiteiravus apie prekių įsigijimą, rusiškai kalbėti mokėjęs argentinietis paaiškino, kad prekes įsigijo Maskvoje paprašyti draugų, mat Rusijos sostinėje šios prekės yra ženkliai pigesnės negu Lietuvoje.

Neteisėtai gabenta stomatologinė įranga sulaikyta, lagamino savininkui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl keleivio asmeninio naudojimo ar kitų daiktų neteisėto gabenimo per Lietuvos Respublikos valstybės sieną žaliojo kanalo režimu. Nekonfliktiškai nusiteikę vyrai su muitinės pareigūnais atsisveikino draugiškai – padėkojo, kad supažindino su komercinio kiekio prekių gabenimo tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.