E. Daktaro įmonę „Doctor Invest“ krato mokesčių inspektoriai

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija pradėjo Kauno nusikaltėlių pasaulio šulo Henriko Dakaro 33 metų sūnaus Enriko Daktaro bendrovės „Doctor Invest“ veiklos tyrimą. Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos pareigūnai, kurie gavę VMI išvadas spręs, ar yra svarių priežasčių dėl machinacijų kelti baudžiamąją bylą.

E.Daktaro įmonės vis labiau domina Mokesčių inspekciją ir finansinių nusikaltimų tyrėjus.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Daktaro įmonės vis labiau domina Mokesčių inspekciją ir finansinių nusikaltimų tyrėjus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Iš kokių lėšų E.Daktaras įsigijo du prabangius namus Užliedžiuose?<br>M.Patašiaus nuotr.
Iš kokių lėšų E.Daktaras įsigijo du prabangius namus Užliedžiuose?<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-26 16:48, atnaujinta 2017-06-10 03:49

„Doctor Invest“ pardavinėjo namus, kuriuos pakaunės Užliedžių miestelyje statė E.Daktaro statybos įmonės.

Įtariama, jog garsaus mafiozo sūnaus įmonėje galėjo būti slepiami mokesčiai, o jis pats lepinasi prabanga ne iš legalių pajamų.

E.Daktaras, kuriam gali būti pareikšti įtarimai dėl finansinių aferų ir neteisėto praturtėjimo, neseniai Užliedžiuose pasistatė du nuosavus namus.

Maždaug 40 arų sklype stovintys du nauji namai, garažai, ūkio pastatai 2012 metų gamybos visureigis „Toyota Land Cruiser“ – tai tik dalis turto, kuriuo naudojasi už narkotikų, taip pat netikrų dolerių kontrabandą teistas E.Daktaras, gyvenantis Užliedžiuose.

Išaiškėjo, kad apie 400 tūkst. eurų vertės namus ir automobilį valdo E.Daktaro bendrovė „Doctor Invest“, o visą šį turtą jis nuomojasi iš savo firmos.

Surinkę šią informaciją, FNTT pareigūnai sustabdė tyrimą, kol patikrinimo nebaigs Mokesčių inspekcija.

Greičiausiai bus patikrinta ne tik „Doctor Invest“, bet ir statybos bendrovė „Revilė“, kitos E.Daktarui priklausančios ar su juo glaudžiai susijusios įmonės.

E.Daktaras į teisėsaugos akiratį pakliuvo pernai rudenį, iškilus jo užmojams prestižinėje Kauno vietoje, Algirdo gatvėje, statyti penkių aukštų daugiabutį.

Pareigūnams iškilo nemažai klausimų – iš kokių lėšų garažų masyve registruota „Revilė“, turinti vos du darbuotojus, ketina statyti dešimčių milijonų eurų vertės daugiabutį? Iš kokių pinigų gyvuoja „Doctor Invest“, kurioje dirba vos trys žmonės? Kodėl E.Daktaras gyvena vis prabangiau, kai jau ne viena jo įmonė patyrė bankrotą? Ar bankrotai nebuvo tyčiniai, siekiant išvengti atsakomybės už broką?

FNTT pareigūnams pradėjus domėtis E.Daktaro pinigų kilme, jis tapo atsargesnis – pareiškė apie savo planus ieškoti investuotojo statyboms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.