Nesėkminga telšiškio medžioklė – vairavo girtas ir su šautuvu

Pirmadienį apie 22 val. 30 min. Telšių r., kelio Šiauliai–Palanga 65-ajame kilometre, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnų ekipažui sustabdžius Kelių eismo taisykles pažeidusį vairuotoją ir artėjant link jo automobilio, pareigūnų žvilgsnis nukrypo į maždaug už 20-ties metrų staiga sustojusį automobilį.

Nesėkminga telšiškio medžioklė – vairavo girtas ir su šautuvu.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Nesėkminga telšiškio medžioklė – vairavo girtas ir su šautuvu.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Nesėkminga telšiškio medžioklė – vairavo girtas ir su šautuvu.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Nesėkminga telšiškio medžioklė – vairavo girtas ir su šautuvu.<br>Telšių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2016, 5:19 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 3:49 AM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, vos sustojęs, vairuotojas nedelsiant išjungė ir visus automobilio žibintus. Kaip vėliau paaiškėjo, pareigūnus išvydęs vyras turėjo pagrindo baimintis.

Šalikelėje sustojus „Nissan Terrano“ automobiliui, vienas iš pareigūnų tučtuojau nuskubėjo link jo, turint įtarimų apie galimą pažeidimą. Priartėjus, už jo vairo sėdėjęs 40 metų telšiškis buvo akivaizdžiai neblaivus ir nerišlia kalba prasitarė, jog grįžta iš medžioklės.

Alkoholio tykodamas žvėrių gerokai padauginęs medžiotojas į alkoholio matuoklį pripūtė net 2,65 promilės (sunkus girtumo laipsnis). Bendraudamas su pareigūnais ir bandydamas išsisukti nuo atsakomybės, vyras staiga sumanė, jog automobilio jis nevairavo, o tik sėdėjo keleivio vietoje. Tačiau akylos pareigūnų akys užfiksavo ką kita.

Įtariant, kad neblaivus medžiotojas su savimi gali turėti ginklą, buvo atlikta jo automobilio apžiūra. Ilgai ieškoti neteko – ant galinės sėdynės dėkle gulėjo medžioklinis trivamzdis šautuvas su optika, be šovinių. Neblaivus vairuotojas patvirtino, jog jo automobilyje rastas šautuvas priklauso jam, ir pareigūnams parodė ginklo pažymėjimą.

Tačiau medžiotoju prisistatęs vyras kitų reikiamų dokumentų (medžiotojo pažymėjimo, galiojančio vairuotojo pažymėjimo ir automobilio registracijos dokumento) su savimi neturėjo. Neblaivaus vyro automobilis toliau vairuoti perduotas blaiviam asmeniui.

Už vairavimą išgėrus telšiškiui teks atsakyti Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso numatyta tvarka. Jam gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų (arba administracinis 10–30 parų areštas) su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Be to, esant neblaiviam ir tokiu būdu pažeidus ginklo gabenimo ar nešiojimo tvarką, pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodeksą, jam dar gresia 144–289 eurų bauda arba ginklo, šaudmenų konfiskavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.