V. Beleckui pagaliau pavyko ištrūkti iš Lukiškių kalėjimo

Vilniaus apygardos teismo nutartimi iki gyvos galvos už nužudymą ir vagystę nuteistas Vladas Beleckas, 15 metų kalintis Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, toliau laisvės atėmimo bausmę atliks pataisos namuose.

V.Beleckui pagaliau pavyko ištrūkti iš Lukiškių kalėjimo į pataisos namus.<br>T.Bauro nuotr.
V.Beleckui pagaliau pavyko ištrūkti iš Lukiškių kalėjimo į pataisos namus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-26 13:53, atnaujinta 2017-06-10 04:10

Kaip rašoma Vilniaus apygardos teismo pranešime, taip nusprendė V.Belecko apeliacinį skundą išnagrinėjusi teisėjų kolegija. Ji konstatavo, kad yra pagrindas sušvelninti nuteistajam bausmės režimo sąlygas perkeliant jį iš kalėjimo į pataisos namus.

2015 m. gruodžio 21 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracijos teikimą V.Belecką perkelti į pataisos namus. Vilniaus apygardos teismo nuomone, pirmosios instancijos teismas nepagrįstai išskirtinę reikšmę suteikė nusikaltimo, už kurį atliekama bausmė, sunkumui, pobūdžiui ir nuteistojo pozicijai dėl kaltės pripažinimo ar nepripažinimo.

Per 15 metų, praleistų kalėjime, V.Beleckas tris kartus buvo baustas už pataisos įstaigos režimo reikalavimų pažeidimus. Teisėjų kolegija dėl šių aplinkybių V.Belecko elgesio nelaiko nepriekaištingu, tačiau vadovaujasi kalėjimo administracijos pateiktomis išvadomis, kad nuo 2011 metų nuteistojo elgesys akivaizdžiai pasikeitė ir yra vertinamas teigiamai. Jis aktyviai dalyvauja įvairiose socialinės reabilitacijos programose ir pan.

Teisėjų kolegija, atsižvelgusi į nuteistojo charakteristiką, į Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracijos nuomonę, kuri nesikeičia jau keletą metų, mano, jog perkėlus nuteistąjį V.Belecką iš kalėjimo į pataisos namus toliau sėkmingai bus užtikrinami bausmės tikslai.

Teismo nuomone, V.Beleckas savo elgesiu įrodė, kad laisvės atėmimo bausmės atlikimo sąlygos jam gali būti švelninamos ir jis gali būti perkeltas iš kalėjimo į pataisos namus tęsti bausmės atlikimą.

Jeigu V.Beleckas nusižengs ir nesilaikys pataisos įstaigos režimo ir pagrindinių reikalavimų, bus grąžintas į kalėjimą.

Ši Vilniaus apygardos teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.