STT: pradėtas tyrimas dėl kyšininkavimo Panevėžio ligoninėje

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT)

STT pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo Panevėžio ligoninėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
STT pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo Panevėžio ligoninėje.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2016, 4:36 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:26 AM

Kaip trečiadienį pranešė STT, įtariama, kad vienos Panevėžio ligoninės klinikos vedėjas paėmė kyšį iš viešųjų pirkimų konkurse dalyvavusios medicinos įrangos ir priemonių tiekimo įmonės atstovo.

Atlikdami procesinius veiksmus, Panevėžio ligoninėje ir minėtoje įmonėje STT Panevėžio valdybos pareigūnai paėmė tyrimui reikšmingus dokumentus. Klinikos vedėjui pareikštas įtarimas dėl kyšininkavimo ir skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

STT Panevėžio valdybos pareigūnai taip pat tęsia kitą ikiteisminį tyrimą dėl viešųjų pirkimų organizavimo Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Jos direktoriui Ivanui Dorošui pareikšti įtarimai dėl didelės vertės kyšio priėmimo ir piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus, kurie susiję su ligoninės statybos ir remonto darbais, medicinos įrangos pirkimu. I.Dorošas teismo nutartimi buvo nušalintas nuo pareigų devyniems mėnesiams.

Dar vienas STT Panevėžio valdybos pareigūnų ikiteisminis tyrimas dėl neskaidrių viešųjų pirkimų Panevėžio ligoninėje jau baigtas ir teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje 68 metų A.Š., buvęs Panevėžio ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas, kaltinamas galimu kyšininkavimu. Įtariama, kad už viešųjų pirkimų organizavimą atsakingas panevėžietis už atlygį galimai sudarė išskirtines sąlygas vienai baldų gamybos įmonei laimėti ligoninės organizuojamus viešuosius pirkimus. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, minėta bendrovė per trejus metus šiai gydymo įstaigai pagamino baldų daugiau kaip už pusę milijono litų (apie 165 tūkst. eurų). Šioje baudžiamojoje byloje yra užfiksuota 17 atvejų, kai viena baldų gamybos bendrovė 2010–2013 metais laimėdavo Panevėžio ligoninės viešųjų pirkimų konkursus ar pirkimus apklausos būdu ir gamindavo baldus įvairiems ligoninės skyriams ar padaliniams.

Minėtai baldų gaminimo įmonei A. Š. galimai sudarė išskirtines sąlygas: iš anksto informuodavo apie būsimus viešuosius pirkimus, į konkurso sąlygas įtraukdavo šios įmonės atstovų parengtas baldų specifikacijas, o atliekant pirkimus apklausos būdu pakvietimus išsiųsdavo šių baldininkų nurodytoms įmonėms, su kuriomis buvo susitarta, kad jos pasiūlys brangesnius baldus. Šios baldų gamybos įmonės vadovas ir vadybininkas ikiteisminio tyrimo metu patvirtino, kad Panevėžio apskrities ligoninės organizuojamus viešuosius pirkimus jiems pavykdavo laimėti su A.Š. pagalba.

Įtariama, kad už tai vyriausiojo gydytojo pavaduotojui buvo atsilyginta – bendrovė pagamino baldų jo ir sūnaus butams Vilniuje ir Panevėžyje už maždaug 8 tūkst. litų (apie 2 318 eurų).

Šiuos ikiteisminius tyrimus organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.