Trečias kartas nemelavo: sugyventiniui atleidusi moteris negyva

54 metų klaipėdietis Jonas Šimulis už sugyventinės nužudymą už grotų praleis keturiolika metų ir šešis mėnesius. Vyras savo kaltės nepripažino, o klausydamasis nuosprendžio piktinosi teisėju ir grasino Strasbūro teismu.

J.Šimulis kaltės nepripažino ir teisėjus gąsdino Strasbūru.<br>A.Pilaitienės nuotr.
J.Šimulis kaltės nepripažino ir teisėjus gąsdino Strasbūru.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jan 28, 2016, 11:27 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:15 AM

Paaiškėjo, kad tai buvo ne pirmas kartas, kai vyras pakėlė ranką prieš sugyventinę Birutę. Po dviejų kartų, kai prireikė pareigūnų ir medikų pagalbos, pora susitaikė ir gyveno toliau, moteris net prisiėmė kaltę, bet trečias kartas baigėsi tragiškai.

54 metų J.Šimulis kaltės nepripažino ir aiškino, kad alkoholio padauginusi bendraamžė sugyventinė neišlaikydavo pusiausvyros, griuvinėdavo ir taip esą ne kartą susižalojo.

Tragedija nutiko pernai liepos 22-ąją Klaipėdoje, viename Sulupės gatvės daugiabutyje.

Rytą nuėjęs pas kaimynę J.Šimulis pasakė, kad Birutei blogai, ir paprašė iškviesti greitąją. Medikai buvo bejėgiai – moteris nuo galvos sužalojimų ir kraujo išsiliejimo į smegenis mirė.

Išvakarėse ta pati kaimynė porą kartų buvo užsukusi į sugyventinių butą.

„Birutė pas mane neretai ateidavo rytais – išgerdavome kavos su sausainiais. Ji kartais sakydavo, kad ją kaip kačiuką iš buto išmetė, mat buvo išgėrusi. Ji mėgdavo išgerti, o išgėrusi sakydavo: aš skraidau. Po kiemą skraidydavo. Jonas – geras kaimynas, jei reikia, visada padeda. Jis bardavosi, kad Birutė nesitvarko ir geria. Per savaitę kokį kartą už tai iš namų išmesdavo, o paskui pats parsivesdavo“, – pasakojo moteris.

Lemtingą dieną ji buvo užsukusi pas kaimynus pasiimti savo puodelio. Birutė visiškai nuoga gulėjo ant grindų. Vyras sakė jos girtos ir nešvarios į lovą neįsileidęs.

J.Šimulis aiškino, kad išvakarėse grįžęs namo rado ištuštintą šaldytuvą, į kurį buvo prikrovęs visokių maisto produktų. Jis papriekaištavo, kad šaldytuvas – ne valgykla.

„Naktį išgirdau trenksmą, supratau, kad ji girta nugriuvo ant žemės. Nesikėliau, o rytą radau gulinčią ant grindų visiškai nuogą. Ji kalbėjo, bet nesikėlė net raginama. Paskui jai prasidėjo epilepsijos priepuolis. Kai nurimo, nutempiau į vonią, prileidau šilto vandens, kad nusipraustų, ir nuėjau žiūrėti televizoriaus. Paskui išėjau nusipirkti alaus, kai grįžau, ji tebesėdėjo vonioje“, – Klaipėdos apygardos teisme pasakojo J.Šimulis.

Vyras esą išleido vandenį, kad moteris nenuskęstų, ir užsiėmė savo reikalais. O rytą pamatė, kad ji – vis dar vonioje, bet jau nebegyva.

Anksčiau Birutė porą kartų pati kvietėsi policiją, kad pareigūnai sutramdytų smurtaujantį sugyventinį. Nustatyta, kad liepos 4 dieną J.Šimulis keturis kartus sudavė kumščiu moteriai į galvą – ta virto, atsitrenkė į radiatorių ir susižalojo. Sugyventinis dar ne mažiau kaip tris kartus spyrė į įvairias kūno vietas.

Vyras aiškino tą dieną išgėręs, nes neteko darbo. Esą Birutė sėdėjo ant sofos. Jis taip pat atsisėdo, norėjo patogiai įsitaisyti ir susikelti kojas, o jas keldamas netyčia užkliudė moterį, ši trenkėsi į radiatorių galva ir susižalojo.

Moteriai pagalba buvo suteikta ligoninėje, galvoje susiūta žaizda, bet apie artimoje aplinkoje patirtą smurtą ji nepasakojo. Tik vėliau prasitarė vienam bičiuliui.

Liepos 10 d. tarp sugyventinių kilo dar vienas konfliktas – moteriai teko ne mažiau kaip keturi smūgiai į įvairias kūno vietas, ji buvo smaugta.

Nors policiją išsikvietė Birutė, netrukus ji prisiėmė kaltę – neva buvo girta, dėl to ir supykdė gyvenimo draugą, bet jam atleido ir nori toliau kartu gyventi.

Trečią kartą užfiksuoti ne mažiau kaip aštuoni smūgiai, du jų – į galvą.

Mirusiosios dukrai nuteistasis turės atlyginti 3246,74 euro turtinės ir 15 tūkst. eurų neturtinės žalos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.