Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės

Penktadienį Europos Sąjungos šalių policijas vienijanti organizacija Europolas pristatė interneto svetainę, kurioje surinkti duomenys apie labiausiai Europoje ieškomus bėglius. Tarp kitų įvairiausiais nusikaltimais įtariamų asmenų sąraše yra ir keturios lietuviškos pavardės.

Europolas pristatė labiausiai ieškomų bėglių Europoje sąrašą.
Europolas pristatė labiausiai ieškomų bėglių Europoje sąrašą.
Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės.
Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės.
Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės.
Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės.
Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės.
Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės.
Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės.
Europos ieškomiausių sąraše – ir lietuviškos pavardės.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 29, 2016, 5:30 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 8:40 PM

Labiausiai ieškomų Europos bėglių svetainę eumostwanted.eu sukūrė ir su Europolo pagalba pristato Europos aktyvios besislapstančių asmenų paieškos grupių tinklas ENFAST. Kaip rašoma naujojoje svetainėje, ENFAST projekto tikslas – padidinti saugumą Europos Sąjungoje, užtikrinant efektyvesnį tarptautiniu mastu ieškomų nusikaltėlių sekimą ir suėmimą.

ENFAST – tai policijos pareigūnų, kurie yra pasiekiami 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę, tinklas, kuris gali nedelsiant imtis veiksmų, jeigu reikia nustatyti besislapstančių asmenų buvimo vietą arba juos suimti.

Europolo pranešime teigiama, labiausiai ieškomų asmenų sąrašas sudarytas didinant saugumą Europos Sąjungoje, taip pat siekiant labiausiai ieškomų bėglių duomenimis sudėti į vieną platformą.

Nuo penktadienio svetainė eumostwanted.eu pasiekiama viešai, ji pristatoma net 17 kalbų, taip pat ir lietuvių, sąraše – 45 bėglių pavardės.

Informacija apie ieškomus bėglius svetainės administratoriams galima suteikti ir anonimiškai. Tuo tarpu ieškomų asmenų sąrašą bendroje viešai prieinamoje duomenų bazėje sudaro Europole dirbantys nacionaliniai pareigūnai, duomenis nuolat atnaujinantys.

Vos pasirodžiusi viešai, svetainė iš karto sulaukė milžiniško populiarumo. Europolas net buvo priverstas įspėti, kad dėl didelio lankytojų srauto svetainė užsikrauna nekorektiškai.

Mirtinai nukankino tautietį

Peržvelgus ieškomiausių Europos bėglių sąrašą, į akis krenta ir keturios lietuviškos pavardės. Pristatydamas ieškomus bėglius, Europolas aprašo ir nusikaltimus, kuriais jie yra įtariami.

Į sąrašą patekęs Giedrius Poderskis (gim. 1971 07 06) yra įtariamas tyčiniu nužudymu, sunkiu sveikatos sutrikdymu.

2009 m. nuo vasario 26 d. iki kovo 1 d. G.Poderskis su grupe kitų asmenų Rygoje iš viešbučio pagrobę Lietuvos pilietį, jį kankino.

Auka buvo nuvežta į Uolainės apylinkes ir čia iš jos buvo bandoma išgauti banko sąskaitų duomenimis. Kankinamas žmogus mirė.

Įtariamas tragiško gaisro sukėlimu Kaune

Martynas Sasnauskas (gim. 1990 03 10) kaltinamas kartu su grupe kitų asmenų sukėlęs tragišką gaisrą Kaune, Baltų pr.

Vienas žmogus tąkart žuvo, dar šeši nukentėjo lengviau.

Kai kurie nelaimės kaltininkai buvo sulaikyti ir nuteisti. M.Sasnauskui pavyko pasislėpti.

Europolo svetainėje nurodoma, kad M.Sasnauskas įtariamas nužudymu ir sunkiu sveikatos sutrikdymu.

Palydovę išmetė pro langą

Arūnas Garšva (gim. 1983 05 05) ieškomas dėl 2011 m. Anglijos mieste Lidse įvykdo nusikaltimo. Jis įtariamas pasikėsinimu nužudyti ir sunkiu sveikatos sutrikdymu.

Pasak Europolo pateiktos informacijos, A.Garšva kaltinamas moters, kuri tuo metu dirbo palydove, užpuolimu. Prieš tai įtariamasis ir jo auka turėjo lytinių santykių.

Tapęs agresyviu, lietuvis savo auką išmetė pro trečio aukšto langą. Nepaisant sužalojimų, moteris sugebėjo nusigauti iki judrios vietos ir praeivių paprašė pagalbos. Šie iškvietė policiją.

Moteris per incidentą patyrė labai sunkių sužalojimų.

Priklausė „Agurkiniams“

Algimantas Ringaila (gim. 1979 09 19) kaltinamas dalyvavimu nusikalstamo susivienijimo veikloje, taip pat ir neteisėtu narkotinių ir psichotropinių medžiagų gabenimu.

Pasak Europolo informacijos, Agurkinių grupuotei priskiriamas A.Ringaila įtariamas tuo, kad būdamas šios grupuotės nariu narkotikus gabendavo itin dideliais kiekiais.

Įtariama, kad Agurkinių gaujai vyras priklausė nuo 2005 m. iki 2014 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.