Vienintelio spyrio kaina – dešimt metų už grotų

Motinos sugyventinį vienu kojos smūgiu myriop pasiuntęs 25 metų kretingiškis už grotų praleis dešimt metų. Vyras tikina, kad jam kraujas užvirė pamačius mėlynę motinos paakyje ir nusprendus, kad tai – jos draugo darbas.

A.Vaitkaus jaunystė slinks už grotų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Vaitkaus jaunystė slinks už grotų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Vaitkaus jaunystė slinks už grotų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Vaitkaus jaunystė slinks už grotų.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė

Feb 2, 2016, 10:12 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 12:47 PM

Andrius Vaitkus savo kaltę pripažino ir gailėjosi dėl to, kas nutiko. Jis esą spyrė susijaudinęs dėl skriaudžiamos motinos, tačiau visai nenorėjo žmogaus nužudyti. Ir patikslino, kad spyrė basa koja, nes įėjęs į namus visada batus nusimaudavo. Tačiau dėl kraujo išsiliejimo į smegenis Jurijus Andriuščenka mirė iškart.

Tragedija viename Kretingos daugiabutyje Klaipėdos gatvėje įvyko pernai rugsėjo 20 dieną popiet.

„Išvakarėse su drauge parėjome namo. Girdėjau, kad mama su Jurijumi grįžo naktį. Rytą pamačiau mėlynę mamos paakyje, paklausiau, kas nutiko. Ji sako – tu uždaužei. Iškart pasikviečiau draugę, kuri pasakė, kad nieko panašaus nebuvo“, – Klaipėdos apygardos teisme pasakojo A.Vaitkus.

Paskui jis porą kartų buvo išėjęs į kiemą, išgėrė alaus, su draugais išlenkė „porą gurkšnių“ brendžio. O grįžęs į butą vėl ėmė aiškintis, kas nuskriaudė motiną.

„Jis sakė – ne aš. Susinervinau, pastūmiau, jis norėjo stotis, o aš spyriau iš dešinės – norėjau į petį spirti, nežinau, kaip galima vienu smūgiu šitaip“, – stebėjosi A.Vaitkus, mat nukentėjusiajam nuo smūgio buvo lūžęs žandikaulis.

Suvokęs, kad J.Andriuščenkai blogai, jis pats net du kartus skambino greitajai. Bet atvykę medikai niekuo nebegalėjo padėti.

Kaltinamasis pasakojo, kad jo motina su J.Andriuščenka gyveno gal pusantrų metų. Kurį laiką jie visi trys gyveno ir dirbo Anglijoje. Esą motiną sūnus ir anksčiau vieną kartą matė pamėlynavusiu paakiu, bet ji tikino, kad susižalojo darbe.

„Aš – už mamą, bet nenorėjau, kad taip nutiktų“, – tikino A.Vaitkus.

Po tragedijos jis su drauge išvažiavo į kaimą, bet netrukus buvo sulaikytas, nustatytas 2,07 promilės girtumas.

Kaltinamasis tikino, kad įvykio metu girtas nebuvo, esą alkoholiu plovė širdgėlą jau po to.

Devynias klases baigęs A.Vaitkus teismų slenksčius mina ne pirmą kartą. Jis keturis kartus teistas už vagystes, chuliganizmą, apysunkį kūno sužalojimą, tačiau teistumai jau išnykę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.