Šiaulių policijos pareigūno karjeroje tašką padėjo alkoholis

Policijoje beveik dvidešimt tris su puse metų dirbęs Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vyriausiasis patrulis 42 metų Laimonas Šimkus dėl prarasto darbo gali kaltinti tik save.

Ne tarnybos metu vairuoti sėdęs girtas policininkas padarė avariją ir neteko darbo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Ne tarnybos metu vairuoti sėdęs girtas policininkas padarė avariją ir neteko darbo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-04 13:13, atnaujinta 2017-06-09 06:43

Ilgamečio policijos pareigūno karjerą sugriovė alkoholis.

Sausio 21 dieną apie 14 valandą neblaivaus L.Šimkaus vairuojamas automobilis „Volkswagen Sharan“ Šiaulių rajone, Noreikių kaime, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto ant šono.

Atvykę pareigūnai nustatė, kad automobilio jų kolega nesuvaldė būdamas girtas. Alkoholio matuokliu L.Šimkui buvo nustatytas sunkus (2,99 prom. ) girtumas.

Pareigūnas automobilį girtas vairavo ne tarnybos metu ir buvo neuniformuotas.

Nors per šį autoįvykį žmonės nenukentėjo, L.Šimkaus poelgis buvo įvertintas griežtai ir principingai.

Buvo konstatuota, kad vairuoti girtas sėdęs pareigūnas diskreditavo policijos pareigūno vardą.

Kadangi pareigūnas savo tyčiniais neteisėtais veiksmais pažemino valstybės policijos pareigūno vardą, sumenkino jos autoritetą, buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, kurį atlikę pareigūnai pasiūlė L.Šimkų atleisti iš darbo.

Atsižvelgęs į tarnybinio patikrinimo išvadas Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Rimantas Bobinas antradienį pasirašė įsakymą, kuriuo L.Šimkų atleido iš vidaus tarnybos.

Patrulių rinktinės vyriausiasis patrulis L.Šimkus policijoje tarnavo nuo 1992 metų, didžiąją tarnybos dalį dirbo patruliu.

Šis pareigūnas už gerą darbą kelis kartus buvo skatintas, tačiau turėjo ir keturias tarnybines nuobaudas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.