Nedeklaravę muitinei dolerių vyrai nusipirko ikiteisminį tyrimą

Praėjusią parą Vilniaus teritorinėje muitinėje sulaikyta 30 tūkst. JAV dolerių – nepateikdami muitinės kontrolei juos į Lietuvą ketino įvežti du Ukrainos piliečiai. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nedeklaravę muitinei dolerių vyrai nusipirko ikiteisminį tyrimą.<br>Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.
Nedeklaravę muitinei dolerių vyrai nusipirko ikiteisminį tyrimą.<br>Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2016, 1:26 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 4:15 AM

Kaip rašoma Vilniaus teritorinės muitinės pranešime, ketvirtadienį kiek po vidurnakčio du vidutinio amžiaus ukrainiečiai į Medininkų kelio postą žaliuoju kanalu atvyko BMW automobiliu. Piliečių pasiteirauta, ar neturi privalomų muitinei pateikti prekių ar didelio kiekio grynųjų pinigų.

Muitininkams nurodžius, vyrai užpildė Grynųjų pinigų deklaracijas, jose nurodė, kad turi nedidelį, asmeniniams poreikiams skirtą kiekį pinigų. Pareigūnams įtarimus sukėlę piliečiai įspėti, kad bus tikrinami deklaracijose pateikti duomenys bei atliekama detali automobilio apžiūra.

Vos pradėjus BMW apžiūrą, automobilyje aptiktas paketas – lipnia juosta apvyniotas maišas, kuriame supakuota 15 tūkst. JAV dolerių. Tęsiant patikrą, pas vieną iš piliečių kišenėje aptiktas dar vienas, šįkart popierinis, paketas. Jame taip pat supakuota 15 tūkst. JAV dolerių.

Dėl įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir bendrininkavimo.

Lietuvos muitinė primena, kad iš trečiųjų šalių atvykstantys ar į jas išvykstantys asmenys gabenamą 10 tūkst. eurų ar didesnę grynųjų pinigų sumą privalo deklaruoti muitinės pareigūnams. Muitinė vykdo gabenamų grynųjų pinigų kontrolę siekiant užkirsti kelią pinigų plovimui, teroristų finansavimui, neteisėtam grynųjų pinigų, gautų iš nelegalios veiklos, gabenimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.