Išgirdo nuosprendį už antrą nužudymą

Bičiulį nudūrusiam 59 metų Vaciui Švoilai Kauno apygardos teismas skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę. Vos prieš porą mėnesių už kitą nužudymą Klaipėdos apygardos teismą šį vyrą už grotų pasiuntė dešimčiai metų.

V.Švoila neslėpdamas pasakojo apie nusikaltimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Švoila neslėpdamas pasakojo apie nusikaltimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Švoila neslėpdamas pasakojo apie nusikaltimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Švoila neslėpdamas pasakojo apie nusikaltimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Švoila neslėpdamas pasakojo apie nusikaltimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Švoila neslėpdamas pasakojo apie nusikaltimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 8, 2016, 3:25 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 7:43 PM

Kriminalistams ilgai nesisekė nustatyti, kas nužudė žmogų, kuris 2014-ųjų kovą buvo aptiktas Nemune ties Vidkiemio kaimu (Jurbarko r.). Smarkiai apirusio kūno surištomis kojomis net nebuvo galima atpažinti.

Tyrėjai iš pradžių svarstė, kad lavonas galėjo būti atplukdytas Nerimi ir Nemunu iš Baltarusijos. Tik tada, kai anksčiau penkis kartus teistas V.Švoila buvo sulaikytas dėl nužudymo Pagėgiuose, jis prisipažino anksčiau nužudęs žmogų gretimame rajone.

V.Švoila su Arvydu Bronislovaičiu buvo įsikūrę apleistame būste Jurbarko rajone. Vyrai gyveno draugiškai, jokių konfliktų nekildavo.

Teisiamasis pasakojo 2013 metų liepos 13-ąją padėjęs vietos gyventojams krauti šieną, o grįždamas namo sutikęs A.Bronislovaitį. Šis neseniai buvo gavęs pašalpą, tačiau jau spėjęs išleisti, todėl prašė pinigų svaigalams.

V.Švoila nuėjo į parduotuvę ir nupirko tris litrinius plastikinius butelius alaus bei du butelius degtinės.

Sugrįžę namo jie sėdo prie stalo. Baigus gerti A.Bronislovaitis dar norėjo kažkur važiuoti, tačiau V.Švoila buvo pavargęs, todėl atsigulė miegoti.

Nubudęs jis išvydo bičiulį, kuris paėmė ant palangės gulinčias cigaretes ir tuščiame pakelyje padėtus 75 litus.

„Smarkiai supykęs griebiau dildę ir smeigiau jam į pasmakrę“, – teisme pasakojo V.Švoila.

Vėliau žudikas dar dūręs aukai dilde į šoną ir pilvą, tačiau mirtinas buvo jau pirmas smūgis.

A.Bronislovaitis iškart susmuko ant grindų. Prisėdęs V.Švoila iš pradžių parūkė, o po to pajudinęs sugėrovą įsitikino, kad jis jau negyvas.

Nuėjęs į kieme stovintį sandėliuką vyras atsinešė du maišus, juos užmovė ant kūno iš abiejų galų, o kojas surišo televizijos antenos kabeliu.

Tuomet žudikas susirado šešias plytas, du betoninius blokelius, betoninį stulpą ir nunešė juos prie Mituvos.

Atitempęs nužudytąjį V.Švoila plytas sumetė į maišo vidų, o blokelius pririšo prie kūno ir nurideno jį į vandenį. Grįžęs namo jis išplovė grindis.

Visiems pažįstamiems V.Švoila aiškino neva A.Bronislovaitis kažkur išvažiavo. Kaimynai tikėjo tokia versija, nes vyras išties ketino išvykti. Netrukus išvažiavo ir V.Švoila. Iš pradžių jis apsistojo pas ūkininką, nudažė jo namą, o vėliau atsidūrė Anglijoje.

Gerokai greičiau kriminalistams pavyko išsiaiškinti nužudymą Pagėgiuose praėjusių metų rugpjūčio 8-osios vakarą. Bute Malūno gatvėje per išgertuves V.Švoila keturis kartus peiliu dūrė į kaklą, veidą ir krūtinę Laimonui Bladaičiui. 39 metų vyras vežamas į ligoninę mirė.

Teisiamasis papasakojo, kad rytą nuėjęs į miestelį sutiko bičiulį, jie nusipirko du litro talpos butelius alaus ir užėję už kampo išgėrė. Vėliau nusipirko du butelius vyno ir prie sandėlio juos taip pat ištuštino. Tuomet bičiuliai nusipirko net devynis litrinius butelius alaus ir patraukė pas L.Bladaičio brolį.

Neįveikę net pusės atsineštų svaigalų vyrai susikivirčijo. V.Švoila dar norėjo alaus, o L.Bladaitis nesutiko ir net pagrasino. Išsitraukęs lenktinį peilį, kuriuo pjaustė dešrą, V.Švoila kelis kartus smogė bičiuliui ir tas parkrito veidu į grindis. Paliepęs nužudytojo broliui kviesti medikus pats V.Švoila išėjo į miestelį.

Po poros valandų pareigūnai jį rado keliaujantį šalia geležinkelio bėgių ir sulaikė. Įtariamasis nesipriešino, komisariate pats atidavė peilį ir iš karto prisipažino.

Klaipėdos apygardos teismas už šį nusikaltimą V.Švoilai skyrė 10 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.