Mažametį sūnų prižiūrėjusiam tėvui – 5 promilių girtumas

Širvintų ligoninės Vaikų skyriaus medikai nuo penktadienio rūpinasi dvejų metų berniuku. Policijos pareigūnai mažametį čia atvežė po to, kai jo tėvai stipriai padaugino alkoholio ir nebesugebėjo patys tinkamai jo prižiūrėti.

Girtas mažamečio tėvas sunkiai orientavosi aplinkoje.<br>Širvintų RPK
Girtas mažamečio tėvas sunkiai orientavosi aplinkoje.<br>Širvintų RPK
Girtas mažamečio tėvas sunkiai orientavosi aplinkoje.<br>Širvintų RPK
Girtas mažamečio tėvas sunkiai orientavosi aplinkoje.<br>Širvintų RPK
Girtas mažamečio tėvas sunkiai orientavosi aplinkoje.<br>Širvintų RPK
Girtas mažamečio tėvas sunkiai orientavosi aplinkoje.<br>Širvintų RPK
Daugiau nuotraukų (3)

Daiva Zimblienė

Feb 9, 2016, 4:09 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:33 PM

Bendrasis pagalbos centras Širvintų gyventojos telefono skambučio tą dieną sulaukė apie 17 valandą.

Girta moteris prašė paimti iš namų mažametį sūnų, kuris namuose yra paliktas su neblaiviu jos sugyventiniu. Skambinusioji taip pat skundėsi, esą šeimoje susiklostė bloga situacija – ji nuolat pykstasi su sugyventiniu, jis ją sumušė, tad net galvojanti apie savižudybę.

Nurodytu adresu – į vieną Širvintų mieste esantį bendrabutį nedelsiant nuvyko policijos pareigūnai.

Pravėrę neužrakintas vieno kambario buto duris, jie išvydo lovoje miegantį vyrą, o šalia stovinčioje vaikiškoje lovytėje sėdėjo ir į užsukusius uniformuotus svečius smalsiai žvelgė mažas berniukas. Vaikas buvo neperrengtas, nepamaitintas.

Iš gilaus miego pažadintas 30 – metis buto šeimininkas sunkiai orientavosi aplinkoje. Jam buvo nustatytas sunkus – 5 promilių girtumas.

Vyras aiškino, kad gėrė alų ir užmigo. Nors jam sunkiai sekėsi pastovėti ant kojų, jis vis tiek bandė ieškoti vaikui maisto, sauskelnių ir neprieštaravo, kad sūnų išsiveš pareigūnai.

Perrengę mažylį rastais sausais drabužiais, vieni policininkai su juo nuvyko į Širvintų ligoninę, o kiti ėmė ieškoti vaiko motinos.

38 metų moters paieška užtruko apie porą valandų. Ji buvo rasta tame pačiame bendrabutyje pas kaimynę. Moters girtumo pareigūnai netikrino, tačiau, jų teigimu, ji buvo dar girtesnė už savo sugyventinį.

Fizinio smurto ji nebuvo patyrusi. Tik po kurio laiko, bendraudama su pareigūnais, ji prisiminė vaiką ir pasiteiravo apie jo būklę. Ji pareiškė norinti, kad jos sūnų paimtų nepilnamečių inspekcija ir teisinosi, kad taip elgiasi dėl nesusiklosčiusio gyvenimo – šiuo laikotarpiu, esą jai labai nesiseka.

Pareigūnams ši moteris yra gerai žinoma, yra įrašyta į rajono socialinės rizikos šeimų sąrašą. Dviem vyresniais jos vaikais rūpinasi močiutė.

„Tiek moterį, tiek jos sugyventinį palikome išsiblaivyti namuose. Dėl vaiko nepriežiūros jiems bus surašyti administracinio teisės pažeidimo ( ATP ) protokolai. Visa medžiaga bus perduota teismui.

Jei asmuo tokį pažeidimą padaro pirmą kartą, paprastai jam teismas skiria įspėjimą, tačiau jei tai yra pasikartojantis atvejis, pažeidėjui gresia piniginė bauda iki 115 eurų.

Mano darbinė praktika rodo, kad tokie pažeidėjai dažniausiai sulaukia tik minimalios, vos 10 eurų piniginės baudos“, – Širvintų rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio specialistė Erika Sirnickaitė.

Pasak E.Sirnickaitės, sugyventinių porai ATP protokolai dar nesurašyti, nes komisariate jiedu iki šiol dar nepasirodė, taip pat neatsiliepia į telefono skambučius, neatidaro savo buto durų.

Ligoninėje iki šiol esančio berniuko likimą spręs Širvintų rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos poskyrio specialistai.

Antradienį jie atsisakė plačiau komentuoti šį įvykį, tik tepasakė, kad vaiko saugumas šiuo metu yra užtikrintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.