Nerijaus Bilevičiaus advokatė tapo pajuokos objektu

Švedijos apeliacinis teismas pirmadienį paskelbė, kad lietuviui Nerijui Bilevičiui už septyniolikametės Lisos Holm nužudymą palikta galioti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė. Ją žudikas turės atlikti Lietuvoje.

N.Bilevičius, nagrinėjant jo skundą, buvo nuvežtas į nusikaltimo vietą.
N.Bilevičius, nagrinėjant jo skundą, buvo nuvežtas į nusikaltimo vietą.
N.Bilevičius, nagrinėjant jo skundą, buvo nuvežtas į nusikaltimo vietą.
N.Bilevičius, nagrinėjant jo skundą, buvo nuvežtas į nusikaltimo vietą.
Daugiau nuotraukų (2)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 9, 2016, 4:20 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 4:33 PM

Tokio sprendimo buvo galima tikėtis, nes liudytojai, N.Bilevičiaus advokatės Inger Rönnbäck kviesti į apeliacinio skundo nagrinėjimą, niekaip nebuvo susiję su žmogžudyste ir pateikė tik teorinių išvedžiojimų apie lietuvio nekaltumą.

„Jis yra tikrasis nusikaltėlis. Nerasta jokių įrodymų, kad prie L.Holm nužudymo būtų prisidėjęs kitas asmuo“, – pareiškė Apeliacinio teismo teisėja Anna Karin Lundberg, vadovavusi N.Bilevičiaus skundo nagrinėjimui.

Šios teisėjos teigimu, griežčiausia bausmė 35-erių N.Bilevičiui skiriama ne tik dėl to, kad ant L.Holm buvo rasta dešimt lietuvio DNR pėdsakų, bet ir remiantis kitais įrodymais.

Jis neturi alibi, tą vakarą buvo pastebėtas vairuojantis automobilį, bandė suklaidinti merginos ieškančius žmones.

Kartu su nuosprendžiu teismas N.Bilevičiui įteikė ir pranešimą, kad jis bus išsiųstas iš Švedijos.

Gynyba kėlė juoką

N.Bilevičiaus advokatė I.Rönnbäck sulaukė kritikos po to, kai jos pakviesti liudytojai tik pilstė iš tuščio į kiaurą, nepateikdami racionalių argumentų dėl N.Bilevičiaus nekaltumo.

„Ji dirbo atmestinai, kalbėjo nesąmones, bet už tai nepamiršo pateikti sąskaitos“, – buvo šaipomasi iš N.Bilevičiaus advokatės.

I.Rönnbäck apeliaciniam teismui pateikta sąskaita yra išties įspūdinga.

Advokatė apskaičiavo, kad gindama N.Bilevičių dirbo 109 valandas, ir už tai pareikalavo jai sumokėti beveik 369 tūkst. Švedijos kronų (apie 39 tūkst. eurų).

Į šią sumą advokatė įskaičiavo ir savo kelionės išlaidas, telefono skambučius.

Ji taip pat tvirtino pervedusi 100 tūkst. kronų (apie 10 tūkst. 600 eurų) į pensiją išėjusiam policijos pareigūnui, kuris N.Bilevičiaus naudai liudijo nagrinėjant bylą Apeliaciniame teisme.

Pati I.Rönnbäck teigė, kad ji tokios sumos verta: „Aš dirbau, aš stengiausi.“

Nagrinėjant N.Bilevičiaus apeliacinį skundą jo advokatės prašymu buvo atlikta kai kurių papildomų veiksmų: nuteistasis nuvežtas į nusikaltimo vietą, dar kartą apklausta jo žmona Irina Bilevičienė.

Moteris teigė bijanti atvykti į Švediją, todėl jos apklausa įvyko internetu.

I.Bilevičienė jokių naujų duomenų dėl vyro alibi nepateikė, o apklausiama rusiškai vis kartojo: „Tai yra tiesa, aš sakau tiesą, jis sako tiesą.“

N.Bilevičius savo kaltę ir toliau neigė. Tai ir supykdė, ir nuvylė L.Holm tėvus.

„Jie taip ir neišgirdo atsakymų į savo klausimus, kas iš tikrųjų įvyko, kodėl ji buvo nužudyta, ar prieš mirtį labai kentėjo“, – sakė šeimos advokatas Tore Brandtleris.

Kūnas buvo rastas įrankių spintelėje

* L.Holm dingo pernai birželio 7-osios vakarą. Jos kūnas buvo rastas tik po penkių dienų įkištas į įrankių spintelę daržinėje, kurioje dirbo N.Bilevičius ir jo jaunesnis brolis Aivaras.

* Vėliau nustatyta, kad mergina buvo pakarta ūkiniame pastate, esančiame maždaug du kilometrai nuo radimo vietos.

* Manoma, kad žudikas vėliau planavo nuvežti kūną į saugesnę vietą, bet nesuspėjo to padaryti. Jam trukdė gausus būrys merginos ieškančių žmonių, o vėliau N.Bilevičių sulaikė policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.