Pernai į Lietuvą neįleista pusketvirto tūkstančio užsieniečių

Pirmadienį pasieniečiai dėl įvairių priežasčių į Lietuvą neleido įvažiuoti dvylikai užsieniečių. Šešių tokių asmenų kelionė nutrūko prie sienos su Rusija, penkių – pasienyje su Baltarusija, vieno – Vilniaus oro uoste.

Pernai pasieniečiai į Lietuvą neįsileido pusketvirto tūkstančio užsieniečių.<br>VSAT nuotr.
Pernai pasieniečiai į Lietuvą neįsileido pusketvirto tūkstančio užsieniečių.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-09 15:09, atnaujinta 2017-06-08 16:41

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, iš viso 2015 m. VSAT pareigūnai į šalį, o kartu ir į Šengeno erdvę neįsileido beveik pusketvirto tūkstančio asmenų iš 37 valstybių.

Pirmadienį du Mongolijos ir vienas Rusijos piliečiai bandė įvažiuoti į Lietuvą neturėdami vizų, o trys baltarusiai neturėjo užtektinai lėšų pragyventi buvimo Lietuvoje metu. Dar trys Rusijos piliečiai neturėjo atvykimo tikslą ir sąlygas pateisinančių dokumentų, o Tadžikistano ir Ukrainos pilietės neturėjo nei užtektinai lėšų, nei reikalingų dokumentų. Pirmadienį vienas baltarusis į Lietuvą bandė įvažiuoti neturėdamas reikiamų transporto priemonės dokumentų.

Neturėdami vizų per Kybartų punktą vyko 50-ies ir 57-erių Mongolijos piliečiai, o per Lavoriškių punktą – 49-erių rusas. Šalčininkų kontrolės punkte pasieniečiai į Lietuvą neleido atvykti dviem 30-mečiams ir vienam 48-erių baltarusiams. Patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad atvykėliai neturi užtektinai lėšų pragyventi buvimo Lietuvoje laikotarpiu.

Iš Rusijos per Panemunės punktą į Lietuvą vykusių 14-os, 35-erių ir 40-ies Rusijos piliečių VSAT pareigūnai irgi neįsileido, nes užsieniečiai neturėjo dokumentų, pateisinančių buvimo tikslą ir sąlygas Lietuvoje.

Medininkų kontrolės punkte pasieniečiai nutraukė 27-erių ukrainietės kelionę, nes ji neturėjo ne tik dokumentų, pateisinančių buvimo tikslą ir sąlygas, bet ir užtektinai lėšų pragyventi Lietuvoje. Dėl tų pačių dviejų priežasčių Vilniaus oro uoste į Lietuvą neįleista iš Maskvos lėktuvu atskridusi 38-erių Tadžikistano pilietė, jai panaikinta Šengeno viza, moteris bus grąžinta į Maskvą.

33-erių Baltarusijos pilietis užkliuvo Šalčininkų kontrolės punkto pasieniečiams, nes vykdamas automobiliu neturėjo galiojančio transporto priemonės techninės apžiūros dokumento.

Iš viso 2015 m. pasieniečiai į Lietuvą neleido įvažiuoti 3 tūkst. 479 užsieniečiams. 1 tūkst. 678 jų neįleisti pasienyje su Baltarusija, 1 tūkst. 402 – pasienyje su Rusija, 375 – oro uostuose, 24 – pajūrio ruože. Dažniausia neįleidimo priežastis – vizos neturėjimas. Dėl to Šengeno erdvės durys neatsivėrė 1 tūkst. 22 asmenims.

Kitos dažnai pasitaikančios priežastys buvo vykimas su netvarkingais transporto priemonės dokumentais ar jų neturėjimas (873 atvejai), patikslinančių duomenų nepateikimas (853 atvejai), lėšų pragyvenimui neturėjimas (236 atvejai).

Daugiausiai tarp neįleistųjų buvo Rusijos (1 tūkst. 616) ir Baltarusijos (1 tūkst. 123) piliečių. Pasieniečiai neleido į Lietuvą atvykti ir 331 Ukrainos, 67 Gruzijos, 61 Azerbaidžano, 53 Armėnijos, taip pat dar 30 valstybių piliečiams. Tarp jų yra ir tokios šalys kaip Ekvadoras, Gana, Indonezija, Kamerūnas, Kenija, Šri Lanka. 2015 m. neįleisti buvo ir 3 asmenys be pilietybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.