Plėšikas atimtą auksą išmainė į narkotikus

Klaipėdos juvelyrikos dirbinių salone peiliu švaistęsis Ruslanas Ivanovas prieš teismą stojo su savo dviem bendrininkais, kurie kaltinami turėję narkotikų. Krūvą vertingų papuošalų pagrobęs plėšikas atgailavo – prašė skirti švelnesnę bausmę.

Juvelyrikos saloną „Yurga“ nusiaubęs R.Ivanovas greitai pateko už grotų.<br>G.Pilaičio nuotr.
Juvelyrikos saloną „Yurga“ nusiaubęs R.Ivanovas greitai pateko už grotų.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Feb 9, 2016, 6:36 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 6:29 PM

Tris kartus teistas 41 metų klaipėdietis R.Ivanovas prieš metus įsiveržė į Turgaus gatvėje įsikūrusį žinomos menininkės Jurgos Lago juvelyrikos saloną „Yurga“.

Grasindamas peiliu plėšikas paguldė ant grindų pardavėją, jos rankas ir kojas surišo lipniąja juosta, užklijavo ir burną.

Įsibrovėlis iš vitrinų susišlavė vertingiausius aukso ir sidabro dirbinius: žiedus su brangakmeniais ir perlais, grandinėles ir apyrankes.

Sprukdamas iš salono R.Ivanovas atidarė kasą ir pagrobė 400 eurų, o po to dar pačiupo pardavėjos telefoną.

Vyriškis atrodė įtartinas

Salono pardavimų vadybininkė Aušra Martinionienė įsidėmėjo vyriškį, kuris prieš tai čia buvo apsilankęs triskart, daug klausinėjo, bet nieko nepirko.

Apie savo įtarimus ji pranešė salono šeimininkams, bet šie į pardavėjos kalbas nereagavo – patarė spausti apsaugos signalizacijos pultelį, jei kas nors grasins, kėsinsis apiplėšti saloną.

Apsaugininkai pavėlavo

Šeštadienį apie 16 val. 30 min. šis įtartinas vyras vėl įžengė į saloną ir staiga išsitraukęs peilį ėmė grasinti pardavėjai – paklupdė ją ant grindų ir surišo.

„Moters paprašiau atsigulti ant grindų, švelniai ją surišau, perspėjęs, kad nieko bloga nepadarysiu, – pasiimsiu kelis žiedus ir išeisiu“, – teisme pasakojo R.Ivanovas.

Plėšikas pagrobė ne vieną, o krūvą žiedų bei kitų išskirtinių ženklu „Yurga“ pažymėtų aukso ir sidabro dirbinių su brangakmeniais.

Po išpuolio J.Lago pasigedo apie 70 tūkstančių eurų vertės turto.

Vaizdo įrašą peržiūrėję pareigūnai stebėjosi R.Ivanovo įžūlumu – vyras po vidurdienio įsibrovė parduotuvę net neprisidengęs veido.

Vadybininkė dar spėjo paspausti kišenėje laikomą signalizacijos pultelį, o po to surišta gulėjo ant grindų ir laukė apsaugininkų, pagal sutartį turėjusių atvykti po 7 minučių. Bet jie pasirodė vėliau.

Išsivadavusi A.Martinionienė pati sutiko saugos tarnybos darbuotojus, kai plėšiko pėdsakai jau buvo ataušę.

„Kur buvote anksčiau?“ – apsaugininkų klausė klaipėdietė, per išpuolį patyrusi nesunkių kūno sužalojimų.

Gatvėje, netoli juvelyrikos salono, buvo aptikti du iš salono pagrobti telefonai, peilis, kuriuo švaistėsi įsibrovėlis.

Kilo įtarimų, kad saloną „Yurga“ galėjo apiplėšti policijai gerai žinomas į narkotikus įjunkęs, jais prekiavęs klaipėdietis, neseniai atlikęs bausmę už sukčiavimą.

Pirkti kvaišalų – į Vilnių

Pareigūnų versija, kad juvelyrikos saloną apiplėšęs nusikaltėlis po išpuolio mėgins žaibiškai parduoti papuošalus ir įsigyti kvaišalų, pasitvirtino.

Kitą vakarą autostradoje Kaunas–Klaipėda, ties Jakų žiedu, sulaikytas automobilis „Mazda 626“, kuriuo važiavo R.Ivanovas ir dar du žinomi narkomanai – 39 metų Dmitrijus Artemjevas ir 40-metis Ramūnas Mikalauskas.

Šie vyrai ne kartą teisti už vagystes, turto sugadinimą, pasikėsinimą įvykdyti plėšimą, neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų laikymą.

„Mazda“ salone aptikta ne tik iš parduotuvės „Yurga“ pagrobtų aukso dirbinių, bet ir apie 100 gramų amfetamino. Trijulė vežėsi 4500 eurų.

Penkis kartus teistas Kretingos rajono gyventojas R.Mikalauskas, kaip ir R.Ivanovas, neseniai grįžęs iš įkalinimo įstaigos, dar gabeno ir gramą heroino.

Nuo narkotikų apsvaigę sulaikytieji murmėjo važiuojantys į Vilnių pirkti kvaišalų per tarpininkus, susijusius su čigonų taboru, kuriame nuolat prekiaujama kvaišalais.

Tardami paskutinį žodį kaltinamieji prašė skirti švelnesnes bausmes, žadėjo pasitaisyti, nevartoti narkotikų.

R.Ivanovą pasiūlyta įkalinti penkeriems, R.Mikalauską – ketveriems metams, o D.Artemjevui gresia piniginė bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.