Negailestingi smūgiai šuniui užmušė ir sužadėtinių meilę

Pakraupusi nuo to, kaip sužadėtinis pasielgė su jos šunimi, klaipėdietė iškart pareiškė – vestuvių nebebus. Buvę mylimieji vakar susitiko teisme, kur atversta byla dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

V.Vaišvila savo kaltės nepripažįsta.
V.Vaišvila savo kaltės nepripažįsta.
Žiaurų smurtą patyrusi pusantrų metų Jorkšyro terjerų veislės kalytė Vesta iki šiol negali normaliai vaikščioti.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Žiaurų smurtą patyrusi pusantrų metų Jorkšyro terjerų veislės kalytė Vesta iki šiol negali normaliai vaikščioti.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Feb 11, 2016, 5:57 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:43 PM

Į teisiamųjų suolą sėdęs 26 metų klaipėdietis Viktoras Vaišvila kaltės nepripažįsta. Jo buvusi draugė neabejoja, kad pusantrų metų Jorkšyro terjerų veislės kalytę Vestą sunkiai sužalojo būtent jis.

Pora kartu gyveno keletą mėnesių klaipėdietės nuomojamame bute.

Šuo buvo tarsi vaikas

„Aš namuose laikau katiną ir Vestą. Viktoras nuolat kartodavo: „Blogas šuo.“

Mat Vesta gamtinius reikalus atlikdavo namuose – ant patiestų skudurėlių.

Kartą išplėšė kalytę man iš rankų už pakarpos, kitą sykį pietaujant trenkė jai per snukutį. Supykęs šaudavo: „Pasirink: arba aš, arba šuo“, – teisme pasakojo moteris.

Ji šunelį prižiūrėjo nuo pirmų jo gyvenimo dienų, labai mylėjo, lepino, šėrė šaukšteliu: „Aš tą šuniuką auginau kaip vaiką.“

Vonioje – kraupus vaizdas

Incidentas nutiko pernai birželio 2-ąją.

Popiet moteris išvažiavo pas manikiūrininkę, o V.Vaišvila liko namie.

Po pusantros valandos grįžusi namo klaipėdietė neberado ne tik draugo, bet ir Vestos. Apieškojusi butą moteris aptiko šunelį vonioje visą šlapią ir beveik be gyvybės ženklų – čiupo jį ir nuvežė į veterinarijos kliniką.

„Vestai buvo pradurtas plautis, ji iškart buvo prijungta prie aparatų. Paaiškėjo, kad šuniui skilo dubens kaulai, sudaužyta galva. Pirmas dienas augintinį buvo ištikusi koma.

Ilgai gydžiau jį – du mėnesius gyveno su sauskelnėmis, nelaikydavo šlapimo.

Ir dabar dar sunkiai vaikšto, dreba, bijo žmonių“, – pasakojo klaipėdietė.

Buvo nuvykę pas psichologę

Po incidento moteris liepė draugui susikrauti daiktus ir nuvežė jį pas bičiulį. Klaipėdietė net neabejojo, kad tai – jo darbas, mat tik ji ir Viktoras turėjo buto raktus. Kai ji grįžo, buto durys buvo užrakintos. Be to, vyro ranka buvo sužalota ir jis esą prisipažino, kad įkando šuo.

Moteris klausė draugo, gal jis skandino šunį, kad tas buvo visas šlapias. Šis esą pripažino, kad supykęs murdė jį į išmatas, o paskui prausė.

Po incidento pora kelioms dienoms buvo susitaikiusi. V.Vaišvila, draugės teigimu, surado psichologę, jie kartu buvo pas ją nuvykę.

Ten buvo kalbama apie požiūrį į šunis. V.Vaišvila esą prisipažino, kad sužalojo šunį. Už vienintelį vizitą 70 eurų sumokėjo Vestos šeimininkė.

Į kitą teismo posėdį bus kviečiama psichologė ir veterinarijos gydytojas. V.Vaišvila nusprendė kalbėti po visų liudytojų ir specialistų apklausos.

Romantiškų jausmų – nė kvapo

„Tuoj po to baisaus įvykio Viktoras norėjo susitaikyti, patikėjau juo, bet paskui išsigandau – juk tai neprognozuojamas žmogus, baisu, kad dar ko nors nepadarytų. Esmė – ne pinigai, o tai, ką jis padarė. Sveikas žmogus taip nesielgtų“, – mano moteris.

Suvokusi, kad draugas neketina daryti išvadų, o tik tyčiojasi iš jos, klaipėdietė kreipėsi į policiją, pradėtas tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

V.Vaišvila nepaliko buvusios mylimosios ramybėje, nuolat jai siuntinėjo žinutes. Porą siejusių gražių jausmų nebeliko nė kvapo: teismo salėje kaltinamasis emocingai ir piktai reagavo į nukentėjusiosios teikiamus parodymus, kol buvo nutildytas teisėjos.

Moteris aiškino, kad Viktoras buvo jos išlaikytinis – už buto nuomą nemokėjo, valgė jos pirktą maistą, važinėjo jos automobiliu.

Mįslingai pradingo kvitai

Kartą moteris pastebėjo, kad dingo visi kvitai, iš kurių buvo galima matyti, kiek pinigų ji išleido šuniui gydyti. Teko pasidaryti kvitų kopijas.

Nukentėjusioji prašo teismo priteisti 1748 eurus neturtinės žalos – tiek ji išleido Vestai gydyti, o gydymas dar nebaigtas. Ir nėra vilties, kad šuo kada nors visiškai pasveiks. Kas pusę metų jį būtina išsamiai ištirti.

V.Vaišvila, kuris dirba suvirintoju vienoje uostamiesčio bendrovėje ir važinėja į komandiruotes užsienyje, buvo žadėjęs atlyginti už gydymą, bet greitai savo pažadus pamiršo.

Pasiūlė draugei pasirinkti

V.Vaišvilos draugas Raimondas teisme pasakojo „Facebook“ paskyroje pamatęs, kad Viktoras susižadėjo, ir jį pasveikinęs.

„Paskui jis atvažiavo pas mane ir pasakė, kad susipyko su drauge – pasakojo, jog į namus pareidavo kaip į tvartą – visur šuns pridergta, nemalonu. Viktoras pasiūlė pasirinkti – jis arba šuo. Pasirodo, meilė šuniui buvo svarbiau“, – teisme kalbėjo Raimondas.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia viešieji darbai, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

Smarkiai sužaloto šuns šeimininkė pateikė teismui ir 1000 eurų neturtinės žalos ieškinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.