Oro uosto siaubūnas teisme ėmėsi naujos taktikos

Už kyšio paėmimą nuteistas oro uosto siaubūnas teisme bando įrodyti, kad yra šmeižiamas kauniečio, kuris apie jį prisiskaitė nepalankių straipsnių.

Vilniaus oro uoste siautėjusiam J.Glinevičiui tenka trinti teisiamųjų suolą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus oro uoste siautėjusiam J.Glinevičiui tenka trinti teisiamųjų suolą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 11, 2016, 6:51 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 12:27 PM

Kaltas ne aš, kurį vairuotojai atpažino kaip kyšius imantį pareigūną, o „Lietuvos rytas“, aprašęs mano nusikaltimus ir įžūlų elgesį su į oro uostą atvykusiais vairuotojais.

Tokios taktikos teisme ėmėsi už kyšio paėmimą nuteistas ir nuo pareigų nušalintas sostinės policininkas Jonas Glinevičius.

Savo skunde Apeliaciniam teismui J.Glinevičius teigė, kad Vilniaus apygardos teismas jį neteisingai nubaudė 3766 eurų bauda, nes jis kyšio nereikalavo, neėmė ir net neketino imti.

Dėl visko kalti straipsniai?

Susikompromitavusio pareigūno teigimu, 2014 metų gruodžio 18 dieną jis negalėjo paimti kyšio iš kauniečio Vyto Kreičmono, nes tuo metu „Lietuvos rytas“ jau rašė apie jo žygdarbius oro uoste ir taip formavo apie jį blogą aplinkinių nuomonę.

„Lietuvos rytas“, nuteistojo teigimu, paveikė ne tik V.Kreičmoną ir jo šeimos narius, bet ir pirmosios instancijos teismą. Bylą nagrinėjusio teisėjo Gintaro Dzedulionio nuomonę apie jį esą suformavo žiniasklaida.

„Noriu, kad mane išteisintumėte, nes tikrai nepadariau šio nusikaltimo.

Esu šmeižiamas spaudoje, mane nuolat juodina. Žmonės nuomonę apie mane susidarė iš spaudos“, – Apeliacinį teismą bandė įtikinti J.Glinevičius.

Nepatiko bylos tyrimas

Ne vienus metus Vilniaus oro uoste vairuotojus terorizavęs ir kyšių iš jų reikalavęs J.Glinevičius pretenzijų taip pat turi ir pačiam V.Kreičmonui, jo artimiesiems, ir ikiteisminį tyrimą atlikusiems pareigūnams.

Kaip teigiama J.Glinevičiaus skunde, ikiteisminio tyrimo metu nebuvo surinkta įrodymų, kurie patvirtintų jo kaltę, o byloje esantys įrodymai buvo išgauti neteisėtu būdu.

Neteisėtomis jis pavadino ir V.Kreičmono dukters Astos Deikuvienės ir jos vyro Dariaus Deikos apklausas, nes jas surašė patys liudytojai ir savo parodymus voke atsiuntė iš Jungtinės Karalystės, kur dabar gyvena.

Daug dėmesio – kepurei

Bene labiausiai J.Glinevičiui užkliuvo A.Deikuvienės parodymai.

Paskambinusi policijos pareigūnams netrukus po to, kai jos tėvas buvo priverstas duoti kyšį J.Glinevičiui, moteris pasakė, jog pareigūnas buvo be megztos kepurės, bet vėliau prisiminė, kad juos ties perėja sustabdęs J.Glinevičius vis dėlto ją dėvėjo.

„Tai rodo, kad jų visų parodymai buvo iš anksto suderinti“, – teigė J.Glinevičius.

Kepurę ne kartą teisme minėjo ir oro uosto siaubūnu praminto J.Glinevičiaus advokatas Gražvydas Gudonis.

Anot jo, moters neapsisprendimas – buvo kepurė ar ne – rodo, kad ji su tėvu, motina ir vyru derino savo liudijimą ir, susidariusi išankstinę nuomonę apie J.Glinevičių, norėjo jam pakenkti.

„Ne kepurei buvo pateikti kaltinimai ir ne kepurė yra nuteista dėl kyšio paėmimo“, – neapsikentė išvedžiojimų prokuroras Giedrius Tarasevičius.

Liudytojas kalbėjo aiškiai

Prokuroras mano, kad J.Glinevičiaus pretenzijos yra visiškai nepagrįstos. Kad jis reikalavo ir paėmė kyšį iš V.Kreičmono, įrodo ne tik tai, jog kauniečiai apie padarytą nusikaltimą iškart pranešė policijai, bet ir V.Kreičmono liudijimas.

Nė kartą anksčiau nebaustas ir jokių reikalų su policija neturėjęs vyras detaliai papasakojo, kaip atrodo oro uosto policijos skyrius, kur yra laiptai ir palangė, ant kurios J.Glinevičius jam buvo nurodęs padėti 200 litų.

Kaunietis to negalėtų žinoti, jei nebūtų buvęs policijos skyriaus patalpose. J.Glinevičius aiškino, kad V.Kreičmono jis į policijos skyrių nevedė, o tik įspėjo ir paleido.

Teisiamas antrą kartą

* Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama dar viena J.Glinevičiui iškelta baudžiamoji byla.

* Jis kaltinamas paėmęs 150 litų kyšį iš į oro uostą savo automobiliu atvykusio Romo Glušakovo.

* Kaip teigiama kaltinamajame akte, pinigų iš R.Glušakovo J.Glinevičius pareikalavo 2014 metų lapkričio 22-osios vakarą.

* Situacija buvo standartinė. R.Glušakovą, kuris pažeidė Kelių eismo taisykles, J.Glinevičius nusivedė į oro uoste esantį policijos skyrių ir, kol jo kolega Pavelas Brazovskis buvo išėjęs iš kabineto, pradėjo gąsdinti dideliais nemalonumais: 400–600 litų bauda, vairuotojo pažymėjimo atėmimu pusmečiui ir svarstymu vairuotojų sveikatos patikrinimo komisijoje.

* Po to J.Glinevičius išsitraukė popieriaus lapelį ir ant jo užrašė sumą – 150.

* R.Glušakovas turėjo 200 litų kupiūrą, ją ir padavė policijos pareigūnui. Jis vairuotojui atidavė grąžą ir, surašęs administracinių teisės pažeidimų protokolą dėl smulkių Kelių eismo taisyklių pažeidimų, skyrė 10 litų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.