Su suklastotu lietuvišku pasu Lenkijoje įkliuvo ukrainietis

Lenkijos pasieniečiai sulaikė Ukrainos pilietį, kuris per patikrinimą pateikė suklastotą lietuvišką pasą. Paaiškėjo, kad lietuvišką pasą ukrainietis pirko už tūkstantį eurų, kad galėtų laisvai keliauti po Europos Sąjungą.

Ukrainietis bandė naudotis lietuviškų pasu, bet Lenkijos pasieniečiai vyrą demaskavo.<br>Lenkijos pasieniečių/strazgraniczna.pl nuotr.
Ukrainietis bandė naudotis lietuviškų pasu, bet Lenkijos pasieniečiai vyrą demaskavo.<br>Lenkijos pasieniečių/strazgraniczna.pl nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2016, 3:38 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 9:57 AM

Kaip pranešė Lenkijos pasieniečiai, ukrainietis pareigūnams pateikė 49-erių metų lietuviui išduotą pasą. Tačiau Lenkijos pasieniečiai iš karto atkreipė dėmesį į klastojimo požymius, įskaitant ir pakeistą nuotrauką.

Paaiškėjo, kad šis pasas iš tikrojo savininko buvo pavogtas dar 2015 m. Lenkijos pareigūnai netruko išsiaiškinti ir suklastotą pasą pateikusio vyro tikrus asmens duomenimis.

Sulaikytas vyras prisipažino, kad kurį laiką dirbo Italijoje, o lietuvišką pasą iš nežinomo asmens pirko už tūkstantį eurų. Pasas esą jam turėjo padėti neva legaliai gyventi ir dirbti Europos Sąjungoje.

Ukrainiečiui pareikšti įtarimai dėl naudojimosi padirbtu dokumentu ir neteisėto sienos perėjimo. Vėliau jis bus deportuotas į tėvynę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.