Iš Šiaulių teisėjo kaliniai pareikalavo 5000 eurų

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo – bus aiškinamasis, kas iš kodėl iš Šiaulių apygardos administracinio teismo teisėjo V.S. pareikalavo 5000 eurų.

Grasinančio pobūdžio laiškas į teismą atkeliavo iš Lukiškių kalėjimo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Grasinančio pobūdžio laiškas į teismą atkeliavo iš Lukiškių kalėjimo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-12 10:36, atnaujinta 2017-06-08 08:12

Laišką, kuriame grasinama susidoroti ir reikalaujama 5000 eurų pervesti į nurodytą sąskaitą, teisėjas iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo gavo trečiadienį.

Apie laišką pranešė policijai

Laišką pasirašiusi moteris iškoneveikė teisėją ir pareikalavo pinigų. Laiško autorė grasino, kad nepervedus pinigų su teisėju susidoros laisvėje esantys jos bendrininkai.

Apie teismą pasiekusį grasinančio pobūdžio laišką buvo pranešta policijai.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo. Už tokį nusikaltimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Laiškų rašytojai stos prieš teismą

Laiškai su grasinimais ir reikalavimai sumokėti atitinkamas pinigų sumas iš įkalinimo įstaigų Šiaulių regiono teisėjams, prokurorams, antstoliams ėmė plaukti nuo 2014-ųjų metų vidurio.

Analogiški laiškai pasiekė ir Kauno administracinio teismo bei Telšių apskrities teisėjus. Tokį laišką gavo ir vieno Šiaulių dienraščio redaktorius.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad šiuos laiškus pasirašė įvairiose pataisos namuose bausmę atliekantys asmenys. Tą patvirtino rašto tyrimus atlikę ekspertai.

Laiškų autoriai – asmenys, ne vieną kartą teisti už įvairius nusikaltimus – vagystes, plėšimus, nužudymą ne mažesnėmis nei 10 metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Iš viso nuo 2014-ųjų iki praėjusių metų pabaigos buvo parašyti 28 tokie laiškai.

Ikiteisminį tyrimą dėl grasinimo nužudyti bei sunkai sutrikdyti žmogaus sveikatą ir turto prievartavimo praėjusių metų pabaigoje baigę pareigūnai kaltinimus pareiškė devyniems asmenims, kurie netrukus stos prieš teismą.

Rašė, nes norėjo pakeliauti

Kai kurie kaltinamieji parašė ne po vieną tokį laišką.

Net šešis grasinančius laiškus iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus parašęs 27 metų suimtasis tyrėjams tvirtino, kad taip pasielgė norėdamas pakeliauti, nes žinojo, kad bus vežiojamas tyrimo tikslais.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjęs 25 metų vyras grasinantį laišką parašė ne savo, o merginos su kuria susipažino nelaisvėje vardu. Kalinys tikėjosi, kad tokiu būdu vėl susitiks su mergina – kartu bus vežamas į apklausas ir į teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.