Policininkas bandė ištraukti įklimpusį kolegą

Antrą kartą dėl kyšio teisiamam oro uosto siaubūnui Jonui Glinevičiui gelbėjimo ratą bando mesti jo buvęs porininkas Pavelas Brazovskis, kuris pats buvo įsipainiojęs į skandalingas istorijas, rašo „Lietuvos rytas“.

P.Brazovskis (kairėje) ir J.Glinevičius kartu budėdavo Vilniaus oro uoste.
P.Brazovskis (kairėje) ir J.Glinevičius kartu budėdavo Vilniaus oro uoste.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 17, 2016, 5:45 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:55 PM

„Kaip pareigūnas jis man buvo pavyzdys. Manau, kad toks buvo ir kitiems oro uosto poskyrio pareigūnams“, – Vilniaus apygardos teisme buvusį kolegą šviesiomis spalvomis piešė P.Brazovskis.

150 litų kyšio reikalavimo ir paėmimo iš vilniečio Romo Glušakovo byloje apklaustas P.Brazovskis sakė neprisimenantis tos dienos, dėl kurios J.Glinevičiui teko stoti prieš teismą, ir nuolat painiojosi duodamas parodymus.

Vos prieš pusmetį apklaustas ikiteisminio tyrimo metu P.Brazovskis sakė nesuprantantis, kodėl J.Glinevičius ne vietoje sustojusiam vyrui išrašė baudą už tai, kad šis neturi vairuotojo pažymėjimo. Šįkart teisme liudytojas jau pareiškė neprisimenąs tokio įvykio, bet esąs įsitikinęs, kad R.Glušakovas buvo nubaustas pagrįstai.

Pasak P.Brazovskio, jie vairuotojus patikrinti sustabdydavo ne tik dėl pažeidimų, bet ir profilaktiškai. Į šį sąrašą esą patekdavo žmonės, kurie kelia įtarimų, blaškosi, keistai atrodo jų veido išraiška, būsena, taip pat tie, kurie vairuoja visureigius, automobilius tamsintais langais.

Tai, kad R.Glušakovas vairavo visureigį „Mercedes-Benz“, pasak P.Brazovskio, ir galėjo būti priežastis, kodėl jis buvo sustabdytas, nors ir nepadarė jokio pažeidimo.

R.Glušakovas ir jo sesuo Edita Vidžiūnaitė pasakojo kitaip. Jie tvirtino, kad 2014 metų lapkričio 22-osios vakarą į oro uostą R.Glušakovas atvyko pasiimti iš Egipto grįžusios savo sesers.

„Jis stabtelėjo prieš perėją, aš įlipau ir po dviejų trijų sekundžių pradėjome važiuoti. Mums kelią užkirto policijos automobilis, kuris parodė, kad sustotume“, – teisme liudijo E.Vidžiūnaitė.

Moters teigimu, juos sustabdžiusiam pareigūnui brolis iš pradžių pateikė tik vairuotojo pažymėjimą, bet policininkas pareikalavo ir kitų dokumentų, liepė nuvažiuoti iki oro uosto skyriaus patalpų.

Policininkas ir brolis nuėjo į vidų, o ji liko laukti automobilyje.

Pasak E.Vidžiūnaitės, laukti teko ilgai, apie 30–40 minučių. Kai brolis pasirodė, jis buvo labai susijaudinęs ir pasakė, kad iš jo buvo pareikalauta kyšio ir jis jį davė.

R.Glušakovo teigimu, kyšio iš jo pareikalavo J.Glinevičius, pirma prigąsdinęs, kad už sustojimą neleidžiamojoje vietoje jam gresia 400–600 litų bauda, pusmečiui netekti vairuotojo pažymėjimo ir būti apsvarstytam komisijoje.

Po to J.Glinevičius išsitraukė popieriaus lapelį ir užrašė sumą – 150. R.Glušakovas pareigūnui padavė 200 litų ir gavo 50 litų grąžos.

Vilniečio teigimu, gavęs pinigus J.Glinevičius pareiškė, kad jį vis tiek turi nubausti, ir surašė jam protokolą. Tik vėliau vyras pastebėjo, kad jam skirta 10 litų bauda esą už tai, kad jis vairavo automobilį neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Atsakymą, kodėl R.Glušakovas esą apkalba J.Glinevičių, pateikė P.Brazovskis. Pasirodo, tai yra „Lietuvos ryto“, kuris ne kartą aprašė, kaip šie du pareigūnai terorizuoja į oro uostą atvykusius vairuotojus, kaltė.

„Tai žiniasklaidos įtaka. Jis buvo apjuodintas visokiomis išgalvotomis istorijomis“, – draugo nelaimių kaltininką įvardijo P.Brazovskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio