Savo automobilį išmainė į vogtą

Nusprendus pirkti ar keisti automobilį būtina neprarasti budrumo. Tinkamai neapgalvojus kiekvienos sandorio detalės, galima patirti nemažų nuostolių ar pakliūti į tikrai nemalonią situaciją. Į tokią situaciją pakliuvo vilnietis.

Savo automobilį išmainė į vogtą.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Savo automobilį išmainė į vogtą.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Savo automobilį išmainė į vogtą.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Savo automobilį išmainė į vogtą.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 18, 2016, 4:41 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 2:44 PM

Kaip praneša Vilniaus apskrities VPK, vyras mainė automobilį „Mazda“ į „VW Golf“, sudarė pirkimo-pardavimo sutartį su „VW Golf“ savininku ir išsiskirstė savais keliais. Tikrindamas gautą automobilį, jame rado mobiliojo ryšio telefoną, kuriuo paskambinęs susisiekė su tikruoju „VW Golf“ savininku, ir netrukus paaiškėjo, jo „VW Golf“ prieš savaitę buvo pavogtas kartu su mobiliojo ryšio telefonu, pinigine ir asmens dokumentais.

Sukčius, nuslėpdamas savo tapatybę, prisistatė tikrojo automobilio „VW Golf“ savininko vardu ir pateikė vogtus dokumentus. Tuo tarpu tikrasis automobilio savininkas jau savaitę ieškojo savo automobilio ir asmens dokumentų.

Vasario 17 d. Širvintų rajono policijos komisariato pareigūnai gavo informaciją, kad važiuojant Maišiagalos link stovi automobilis „Mazda“. Nuvykus į įvykio vietą, prie automobilio laukė vyriškis, kuris teigė, jog automobilis „Mazda“ anksčiau priklausė jam ir už šį automobilį gavo „VW Golf“, kurį, paaiškėjus, jog jis yra vogtas, grąžino tikrajam jo savininkui.

Netrukus kelyje Vilnius-Panevėžys pareigūnai sulaikė vyrą, įtariamą „VW Golf“ vagyste. Sustabdžius automobilį „Honda Civic“, keleivio vietoje sėdėjęs sukčius pateikė vogtus asmens dokumentus ir prisistatė kito asmens vardu ‒ taip pat, kaip prisistatė mainydamas vogtą automobilį „VW Golf“. Netrukus vaikinas prisipažino, kad tai ne jo dokumentai, juos atidavė pareigūnams ir nurodė tikrąją savo tapatybę.

Kartu su juo važiavo automobilį vairavęs devyniolikmetis bei šešiolikmetė. Įtariamieji sulaikyti ir perduoti Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.