Nauja mįslė: ar davė kyšį policijai aukštas miškų valdininkas?

Virš Generalinės miškų urėdijos generalinio miškų urėdo pavaduotojo Gintaro Visalgos galvos pradėjo tvenktis juodi debesys. Policija praneša, kad aukštas valdininkas bandė papirkti policijos pareigūnus. Tuo tarpu pats G.Visalga kaltinimus neigia ir šią istoriją vadina provokacija.

Gintaras Visalga neigia pareigūnams davęs 20 eurų kyšį.<br>Lrytas.lt montažas
Gintaras Visalga neigia pareigūnams davęs 20 eurų kyšį.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-19 07:51, atnaujinta 2017-06-07 13:51

Kaip penktadienio rytą pranešė Policijos departamentas, ketvirtadienį apie 18 val. 30 min. Vilniuje, Rinktinės g. Generalinės miškų urėdijos prie Aplinkos ministerijos generalinio miškų urėdo pavaduotojas Gintaras Visalga (gim. 1974 m.), siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už tai, kad vairuodamas naudojosi mobilaus ryšio telefonu, Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės vyriausiesiems patruliams davė 20 eurų kyšį.

Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl papirkimo.

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas situaciją vertina rimtai. Jis teigia, kad, jei kaltinimai dėl kyšio davimo pasitvirtins, generalinio miškų urėdo pavaduotojas Gintaras Visalga turės būti atleistas.

„Svarbu suvokti, kad valstybės tarnautojas tarnauja žmonėms. 

Kai jis duoda kyšį, pakertamas pasitikėjimas ne tik konkrečia institucija, bet ir visa valstybe. Tokių žmonių valstybės tarnyboje neturi būti“, – Aplinkos ministerijos paskelbtame pranešime cituojamas ministras.

Miškų urėdo pavaduotojas buvo sulaikytas ir apklaustas. Po apklausos įtariamasis paleistas.

Penktadienio rytą G.Visalga buvo savo darbo vietoje. Jis nepanoro plačiai komentuoti incidento, tačiau neigia davęs kyšį policijos pareigūnams.

„Tikrai nieko nekomentuosiu, kadangi tai yra eilinė provokacija. Aš tikrai manau, kad tai yra provokacija. Pinigų nedaviau ir tuo klausimu neturiu daugiau, ką pasakyti“, – lrytas.lt sakė G.Visalga.

Jis neneigia, kad vairuodamas kalbėjo telefonu. Už tai jam buvo surašytas protokolas.

„Už tai man nusimato 14 eurų bauda. Tai kaip aš galėjau duoti 20 eurų kyšį? Daugiau nieko negaliu komentuoti“, – buvo lakoniškas G.Visalga.

Generalinis urėdas Rimantas Prūsaitis agentūrai BNS sakė apie situaciją žinantis tik iš žiniasklaidos. 

„Sužinojau iš žurnalistų, kai gausime oficialią informaciją, žiūrėsime, kaip reikia spręsti toliau“, – BNS sakė R.Prūsaitis. 

Jis tvirtino su pačiu G.Visalga incidento dar neaptaręs, bet tą padarysiantis, kai tik šis grįš į biurą, nes šiuo metu yra išvažiavęs darbo reikalais. 

„Neturiu jokios medžiagos nei iš policijos, nei iš ministerijos, laukiame“, – generalinis urėdas sakė nenorintis vertinti pavaduotojo veiksmų, kol neturi daugiau informacijos. 

Kaip skelbiama Generalinės miškų urėdijos interneto svetainėje, G.Visalga 1996 m. baigė Lietuvos žemės ūkio akademijos Miškų fakultetą ir įgijo miškininko kvalifikaciją, 1999 m. baigė magistrantūrą ir jam suteiktas miškotyros magistro kvalifikacinis laipsnis.

2007 m. jis baigė Mykolo Romerio universiteto teisės magistrantūrą ir jam suteiktas teisės magistro kvalifikacinis laipsnis.  Nuo 1996 m. iki 1997 m. dirbo Alytaus miškų urėdijoje meistru. Nuo 1997 m. iki 2001 m. dirbo Alytaus miškų urėdijoje miško naudojimo – miškotvarkos ir kultūrų inžinieriumi. Nuo 2001 m. iki 2006 m. dirbo Vilniaus miškų urėdijos miškų urėdo pavaduotoju medienos ruošai ir prekybai. Nuo 2006 m. spalio 3 d. – generalinio miškų urėdo pavaduotojas. 

Baudžiamasis kodeksas už papirkimą numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.