Teisme Kauno moksleivė toliau plaka B. Burgį

Buvęs Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis bandė prieš ją nuteikti klasę, sako nukentėjusiąja byloje dėl sistemingo bauginimo pripažinta gimnazijos moksleivė.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė.<br>P.Mantauto nuotr.
Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2016, 9:45 AM, atnaujinta Feb 27, 2020, 10:35 AM

„Bandė nuteikti klasę prieš mane, (sudaryt) man nepakeliamas sąlygas“, – penktadienį Kauno apygardos teismui apeliacine tvarka nagrinėjant bylą kalbėjo nukentėjusioji P.A.

Teismo posėdyje buvo klausomas vienas iš jos padarytų garso įrašų. Jame girdima, kaip į pamoką atėjęs tuometinis mokyklos direktorius kalba su moksleiviais. B.Burgis kalbėjo apie tai, kad „viena šeima pakeičia gimnaziją vienu mostu“, pabrėžė, kad nukentėjusioji yra išmesta iš gimnazijos, bet vis tiek sėdi pamokoje.

Direktorius pateikė pavyzdį, kai klasė vienai gimnazijoje besimokiusiai moksleivei „paskelbė tokią blokadą, kad tai mergaitei, kuri buvo švelni ir gera, nervai neišlaikė“.

Nukentėjusioji vėliau duodama parodymus teigė, kad tokie direktoriaus pavyzdžiai jai sudarė įspūdį, kad direktorius norėtų, jog taip elgtųsi ir jos klasė.

„Tam, kad tarsi duoti pavyzdį mano klasei, kaip elgtis mano klasei“, – kalbėjo ji.

Teismas yra gavęs specialisto išvadą dėl šio ir kitų B.Burgio pasisakymų. Išvadoje teigiama, kad direktorius siekė įtikinti, padaryti poveikį žmogaus elgesiui ir jausmams, kad jo išsakytais žodžiais būtų vadovaujamasi ir jie būtų pamėgdžiojami. Tačiau ekspertas nemano, kad toks elgesys turėjo psichologinės prievartos ar terorizavimo požymių.

Į kitą teismo posėdį bus kviečiami apklausti du gimnazijos mokyklos direktoriaus pavaduotojai, kurie, nukentėjusiosios atstovų teigimu, galėtų paaiškinti kai kurias dvejonių sukėlusias aplinkybes.

Po jų dar kartą bus apklausiamas pats B.Burgis, kuris prašė teismo leisti „trumpai apžvelgti keturis kaltinamuosius epizodus ir pabandyti paaiškinti, kaip vertina kiekvieną iš jų“.

Kitas posėdis byloje numatytas kovo 7 dieną.

Pernai rugpjūčio 21 dieną Kauno apylinkės teismas B.Burgiui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikui.

Teismo nuomone, B.Burgis, suprasdamas savo veiksmų esmę, tyčia sistemingai baugino nepilnametę, siekdamas, kad ji išeitų iš gimnazijos. Bauginta gimnazistė turėjo realų pagrindą tikėti, kad B.Burgis grasinimus įvykdys.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė.

Konfliktas su moksleive kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją po to, kai ji buvo pričiupta rūkanti.

B.Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. Po konflikto su moksleive direktorius paliko pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.