Per reidą sustabdytas taksistas prakalbo apie baisų nusikaltimą

Latvijoje sulaikytas klaipėdietis, įtariamas savo motinos nužudymu. Klaipėdos policijos pareigūnai kreipėsi į teismą dėl Europos arešto orderio išdavimo. Tikimasi, kad pavyks parsigabenti žiauriu nusikaltimu įtariamą 51 metų vyrą.

Klaipėdos policijai į talką atėjo kolegos iš Latvijos.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos policijai į talką atėjo kolegos iš Latvijos.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 21, 2016, 2:51 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:45 AM

Spėjama, kad tragedija nutiko šeštadienio naktį. Mirtiną egzekuciją motinai surengęs vyras, dirbantis vienoje taksi bendrovėje, taksi automobiliu išskubėjo į Latviją tikėdamasis ten pasislėpti.

Tačiau kaimyninės šalies policijos pareigūnai buvo budrūs, nors nežinojo, ką klaipėdietis yra padaręs.

Kirtęs sieną su Latvija vyras važiavo Aucės miestelio link. Automobilį lietuvišku numeriu policija sustabdė per reidą tikrindama dokumentus.

Pareigūnai pastebėjo, kad vairuotojas elgiasi įtartinai. Kilo įtarimas, kad jis gali būti apsvaigęs nuo kvaišalų ar raminamųjų vaistų.

Policininkai paprašė vairuotojo išlipti iš automobilio, jį nuolat kalbino. Po kiek laiko jis prasitarė, kad padarė kažką baisaus. O toliau šnekinamas pripažino nužudęs savo motiną.

Latvijos policijos pareigūnai apie tai iškart pranešė Klaipėdos policijos budėtojui. Pagal sulaikytojo pavardę nustatyta gyvenamoji vieta – Naujakiemio gatvė.

Čia tuojau pat suvažiavo specialiosios tarnybos. Buto, kuriame gyvena klaipėdietis, durų niekas neatidarė, nors patruliai ilgai beldėsi, todėl ryžtasi jas išlaužti.

Pasitvirtino baisiausi nuogąstavimai – ant grindų gulėjo negyva 82 metų moteris – taksisto motina. Manoma, kad ji buvo pasmaugta. Teismo ekspertai ant jos kaklo pastebėjo smaugimo žymių.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Tikimasi, kad pirmadienį įtariamasis bus parvežtas ir bus kreiptasi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.