Sukčiaus apžavėta areštinės postinė neteko darbo

Daugiau kaip devyniolika metų sėkmingai dirbusi Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate ir pelniusi apdovanojimų Džiuljeta Mikalonienė viršininko įsakymu atleista už pareigūno vardo pažeminimą – nuteistajam į kamerą neteisėtai įnešdavo įvairius draudžiamus daiktus nebe pirmą kartą teisiamam sukčiui.

Sukčiaus apžavėta areštinės postinė neteko darbo.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Sukčiaus apžavėta areštinės postinė neteko darbo.<br>G.Rafanavičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Feb 22, 2016, 7:33 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 12:16 AM

Komisariato vadovas Česlovas Mulma tokį įsakymą pasirašė baigus tarnybinį patikrinimą ir nebeabejodamas, kad 38 metų areštinės vyriausioji postinė toliau nebegali tęsti tarnybos. Kol vyko tarnybinis patikrinimas, ji buvo nušalinta nuo pareigų.

Dž.Mikalonienei įtarimus dėl piktnaudžiavimo sausio 29 dieną pareiškė šio komisariato imuniteto skyriaus pareigūnai, bet ikiteisminis tyrimas kol kas dar nebaigtas.

Po apklausos pareigūnei buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Nors areštinės koridoriai stebini vaizdo kamerų, ji sugebėjo įnešti į kamerą draudžiamus daiktus 31 metų vyrui, ne kartą už sukčiavimą jau atlikusiam bausmę ir vėl teisiamam už naujus tokio pat pobūdžio nusikaltimus, už kuriuos jau nusipelnė beveik porą dešimtmečių nelaisvės. Kratos metu tie daiktai buvo rasti pas nuteistąjį.

Patyręs sukčius sugebėjo sugundyti nusikalsti ir patyrusią pareigūnę. Areštinės postiniai į kameras gali įeiti, kai jose atliekami patikrinimai keičiantis pamainomis, taip pat įnešti maistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.