Baltarusis iš Lietuvos vežė Vokietijoje vogtą mašinos variklį

Medininkų punkte pasieniečiai sulaikė Baltarusijos piliečio vairuotą mikroautobusą, kuriuo gabentas vogtas lengvojo automobilio variklis. Nustatyta, kad jo ieškojo Vokietijos teisėsaugininkai.

Baltarusis iš Lietuvos vežė Vokietijoje vogtą mašinos variklį.<br>VSAT nuotr.
Baltarusis iš Lietuvos vežė Vokietijoje vogtą mašinos variklį.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2016, 12:59 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:15 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos vykusio 27-erių Baltarusijos piliečio ir jo vairuoto mikroautobuso „Citroen Jumper“ dokumentus. Transporto priemonė buvo pažymėta baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Užsieniečio bei mikroautobuso dokumentai buvo nepriekaištingi. „Citroen Jumper“ buvo gabenami mašinų varikliai. Pasieniečiai patikrino jų identifikacinius numerius. Išsiaiškinta, kad vienas gabentų agregatų, skirtas „Audi“ markės automobiliui, nuo šių metų sausio kaip vogtas buvo ieškomas Vokietijos teisėsaugininkų.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Automobilio vairuotojas po apklausos paleistas. Mikroautobusas su kroviniu saugomi Vilniaus rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.