D. Gineikaitės bylą narstanti STT domisi skambučių išklotinėmis

Avariją sukėlusios Daivos Gineikaitės bylą narpliojantys Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai praėjusią savaitę dar kartą apsilankė Kauno klinikinėje ligoninėje, kurios vadovai figūruoja šiame ikiteisminiame tyrime dėl galimo girtumo fakto nuslėpimo.

D.Gineikaitės byloje STT domisi skambučių telefonu išklotinėmis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
D.Gineikaitės byloje STT domisi skambučių telefonu išklotinėmis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
D.Gineikaitės byloje STT domisi skambučių telefonu išklotinėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Gineikaitės byloje STT domisi skambučių telefonu išklotinėmis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-02-24 17:15, atnaujinta 2017-06-06 17:14

Apie paskutinį STT vizitą naujienų portalui lrytas.lt pranešė gerai informuoti šaltiniai.

Pareigūnus galėjo dominti KKL direktoriaus pavaduotojo Kastyčio Grigonio pokalbių tarnybiniu telefonu išklotinės, su jomis susijusi dokumentacija.

Tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Gintas Ivanauskas šios informacijos nepaneigė: „Taip, STT praėjusią savaitę lankėsi Kaune. Šioje byloje yra renkama informacija apie telefonų išklotines“.

Lrytas.lt nepavyko rasti paties K.Grigonio.

Buvusi Nacionalinės žemės tarnybos direktorė D.Gineikaitė, KKL direktorius Gediminas Abeciūnas ir jo pavaduotojas K.Grigonis yra specialieji liudytojai byloje dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, galimai siekiant nuslėpti jos girtumo faktą. Tai reiškia, kad jiems bet kada gali būti pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo arba dokumentų klastojimo.

Skandalas įsiplieskė po avarijos, kurią 2015 metų gruodžio 19 dieną Kaune, Savanorių prospekte sukėlė D.Gineikaitė, visureigiu apgadinusi kitą automobilį ir įpūtusi į policijos alkoholio matuoklį 1,66 promiles (vidutinis girtumo laipsnis).

Nesutiktama su matuoklio parodymais, D.Gineikaitė nuvyko duoti kraujo į Kauno klinikinę ligoninę.

Ligoninėje apsilankę Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai paėmė dokumentus ir du kraujo mėginius. Įtariama, jog D.Gineikaitė kraujo ligoninėje davė du kartus – gruodžio 19-ąją, šeštadienį, ir gruodžio 20-ąją.

Pirmas kraujo paėmimas buvo oficialus, užprotokoluotas, o antras – greičiausiai slaptas.

Manoma, jog buvo planuojama sukeisti mėginius, bet kelią tam užkirto STT.

Teismo ekspertizės centre patikrinus mėginius išaiškėjo, kad viename iš jų buvo daugiau kaip 1 promilė alkoholio, o kitame alkoholio nebuvo. Abiejuose mėginiuose – D.Gineikaitės kraujas.

Išaiškėjo, jog D.Gineikaitė po avarijos skambino G.Abeciūnui. Tolesnis įvykių scenarijus galėjo būti toks: G.Abeciūnas susisiekia telefonu su K.Grigoniu, o pastarasis duoda nurodymąsutvarkyti reikalą žemesniems darbuotojams.

Gydymo įstaigų vadovai ir po skandalo NŽT vadovės postą palikusi D.Gineikaitė savo kaltę neigia.

Anot D.Gineikaitės, ji G.Abeciūnui šeštadienį skambino tik norėdama pasiteirauti, kur galėtų duoti kraujo.

Tačiau buvusios Nacionalinės žemės tarnybos vadovės nevilties šauksmas telefonu, apie kurį pareigūnams papasakojo liudininkai („Padėk, nesigailėsi!“), kelia abejonių, ar ji sako tiesą.

D.Gineikaitė, prieš tapdama NŽT vadove, dirbo Kauno savivaldybėje teisininke. Ji kuravo sveikatos sritį ir buvo gerai susipažinusi su miesto gydymo įstaigų vadovais. Pažintys išliko ir perėjus į kitą darbovietę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.