D. Gineikaitei skirta piniginė bauda ir atimta teisė vairuoti

Kauno apylinkės teismas nepasigailėjo buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorės 34 metų Daivos Gineikaitės – moteriai skirta  1300 eurų bauda ir 3 metams bei 6 mėnesiams atimta teisė sėsti prie automobilio vairo.  

D.Gineikaitė teisme neišgirdo gerų žinių.<br>M.Patašiaus nuotr.
D.Gineikaitė teisme neišgirdo gerų žinių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2016, 1:15 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:43 AM

Skirdamas nuobaudos dydį teismas atsižvelgė į aplinkybę, kad D.Gineikaitė per pastaruosius metus jau yra nusižengusi kelių eismo taisyklėms – viršijo leistiną greitį. Ji nesigailėjo, kad prie vairo sėdo neblaivi. Priešingai – stengėsi išvengti atsakomybės.

Nei pati kaunietė, nei jos advokatas neatvyko išklausyti teisėjos Audronės Levinskienės perskaityto sprendimo. 

D.Gineikaitė nubausta už tai, kad 2015 metų gruodžio 19 dieną neblaivi vairuodama visureigį „Nissan Qashqai“ Kaune sukėlė avariją. Jai papūtus į alkoholio matuoklį, nustatytas vidutinis girtumas (1,66 promilės). 

Susidūrimas įvyko Savanorių prospekte, kai  persirikiuodama į vienos juostos į kitą D.Gineikaitė rėžėsi į tiesiai ta pačia kryptimi važiavusį „Mitsubishi Outlander“, kurį vairavo 38 metų kaunietis verslininkas Adomas Sabaliauskas. 

Pastarasis tikino išgirdęs kaunietės pasiūlymą nekviesti policijos ir pažadą atsilyginti už nepatogumus.  

Pati D.Gineikaitė teisme pripažino savo kaltę dėl avarijos, bet nesutiko su alkoholio matuoklio rodmenimis. Ji esą siūliusi atlyginti žalą, bet „Mistsubishi“ vairuotojas iškvietė policiją.

D.Gineikaitė aiškino, jog ji vartojo burnos skalavimo skystį „Listerine“ – neva dėl to promilių kiekis galėjo būti didesnis. Teismas tai įvertino tik kaip gynybinę poziciją. 

Teismo sprendimas dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo – dar ne pabaiga. D.Gineikaitei ir jos pažįstamiems Kauno klinikinės ligoninės vadovams gresia baudžiamoji atsakomybė už mėginimą nuslėpti girtumo faktą. Dėl to yra atliekamas ikiteisminis tyrimas.

D.Gineikaitė iškart po avarijos ėmėsi žygių siekdama ištrinti girtumo dėmę. Tačiau panašu, jog pastangos nusiplauti mundurą buvo nešvarios. Užfiksavus svaigalų matuoklio rodmenis, valdininkė ėmė kažkam intensyviai skambinti telefonu.

Byloje yra duomenų, kad buvo paimti du D.Gineikaitės kraujo mėginiai. Viename alkoholio visai nėra, o kitame –  1,01 promilės alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.