Pistoletas žaislinis, o apiplėšimas – tikras

Trečiadienį apie 15 val. 30 min. įžūliai apiplėšta Panevėžio centre, Respublikos gatvėje, esanti juvelyrinių dirbinių parduotuvė „Žaliasis koralas“.

Vakar juvelyrinių dirbinių parduotuvėje „Žaliasis koralas“ dirbo policija.<br>A.Švelnos nuotr.
Vakar juvelyrinių dirbinių parduotuvėje „Žaliasis koralas“ dirbo policija.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas („Lietuvos rytas“)

2016-02-26 05:51, atnaujinta 2017-06-06 12:55

Nutaikę akimirką, kai prekybos salėje tebuvo viena 56 metų pardavėja, į vidų įsiveržė trys kaukėti plėšikai. Jie veidus slėpė po medicininėmis kaukėmis. Vienas jų pardavėjai pagrasino, kaip vėliau paaiškėjo, žaisliniu pistoletu.

Iš išgąsčio moteris nesuprato, kad ginklas netikras, ir tylomis stebėjo besidarbuojančius plėšikus.

Trijulė buvo pasiskirsčiusi vaidmenimis. Kiekvienas puolė prie skirtingų vitrinų ir ėmė jas daužyti. Vienas jų darbavosi plaktuku.

Pistoletu apsiginklavęs nusikaltėlis užšoko ant stiklinės vitrinos, kurioje buvo išdėlioti sidabriniai papuošalai, ir ją sudaužė.

Po to, jis alkūne dar bandė iškulti šalia esančios auksinių papuošalų vitrinos stiklą, bet nesugebėjo.

Tuomet kaukėtasis ėmė vitriną daužyti žaisliniu pistoletu. Stiklas smūgius atlaikė, o pistoletas sutrupėjo. Vėliau jo likučių rasta nusikaltimo vietoje. Pagrobę sidabrinius papuošalus nusikaltėliai spruko pro duris. Plėšimas tetruko apie pusę minutės.

Vakar parduotuvė neveikė. Viduje prie vitrinų mėtėsi stiklo šukės. Nusikaltimo vietą apžiūrėjo policijos kriminalistai: rinko įkalčius ir ieškojo nusikaltėlių pirštų atspaudų. Nors plėšikai veidus slėpė po kaukėmis, pareigūnai jau nustatė jų asmenybes. Dabar liko įtariamuosius surasti ir sulaikyti.

Parduotuvės vadovas Petras Zupka sakė, kad per keliolika metų tai būtų jau šeštasis apiplėšimas. Pastarąjį kartą plėšikai čia lankėsi prieš 6 metus.

Tąkart koviniu pistoletu ginkluotas savininkas vijosi su pavogtais papuošalais sprunkantį nusikaltėlį. Verslininkas į orą iššovė įspėjamąjį šūvį, tačiau bėglys nesustojo.

Vėliau nusikaltėlis buvo surastas ir nuteistas, tačiau priteisti nuostoliai iki šiol neatlyginti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.