Lenkas miškavežiu gadino žvyrkelį Lazdijų rajone

Lazdijų pasieniečiai sulaikė Lenkijos pilietį, miškavežio vairuotoją, medienos krovinį į savo šalį gabenusį keliu, kuriuo tokioms sunkiasvorėms transporto priemonėms važiuoti draudžiama. Maža to, žvyrkelį gadinęs miškavežis buvo be techninės apžiūros.

Techninės apžiūros dokumento neturėjęs lenkas miškavežiu gadino žvyrkelį Lazdijų rajone.<br>VSAT archyvo nuotr.
Techninės apžiūros dokumento neturėjęs lenkas miškavežiu gadino žvyrkelį Lazdijų rajone.<br>VSAT archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-29 11:43, atnaujinta 2017-06-06 03:07

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, šeštadienį VSAT Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai prie pat sienos su Lenkija esančio Lazdijų rajono Kauknorio kaimo ribose, kelyje Kapčiamiestis – Beržnykai, sustabdė žvyrkeliu iš Lietuvos išvažiuojantį miškavežį „Volvo“ lenkiškais numeriais. Medienos prikrautą sunkiasvorę transporto priemonę vairavo 23-ejų Lenkijos pilietis.

Jis pažeidė prie šio kelio stovinčio ženklo „Ribota masė“ reikalavimus, kurie reglamentuoja, kad žvyrkeliu negali vykti daugiau kaip 20 tonų sveriantys automobiliai.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai dar nustatė, kad miškavežis yra be techninės apžiūros. Spėjama, kad tai buvo priežastis, kodėl lenkas krovinio nevežė asfaltuotu keliu Lazdijai – Seinai, prie kurio neretai budi pasieniečiai, o pasirinko  žvyrkelį.

VSAT pareigūnai sulaikytą vairuotoją ir miškavežį perdavė Lazdijų policijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.