Kelmės valdžiai – triuškinamas smūgis iš sostinės

It savo dvare besitvarkantys kelmiškiai valdininkai sulaukė griežto įvertinimo. Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) skyrė nuobaudas visai Kelmės rajono savivaldybės viešųjų pirkimų komisijai.

Kelmiškius įklampino viešasis pirkimas dėl Kelmės ir Tytuvėnų gatvių apšvietimo tinklų inventorizacijos.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kelmiškius įklampino viešasis pirkimas dėl Kelmės ir Tytuvėnų gatvių apšvietimo tinklų inventorizacijos.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2016, 5:19 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 10:52 PM

VPT tokį beprecedentį smūgį kelmiškiams sudavė dėl įstatymų nepaisymo vykdant viešąjį pirkimą Kelmės ir Tytuvėnų gatvių apšvietimo tinklų inventorizacijos, investicinio projekto gatvių apšvietimo modernizavimo rengimo paslaugai pirkti.

Pripažinta, kad įstatymo normoms nusižengė visi Kelmės rajono savivaldybės viešųjų pirkimų komisijos nariai.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja Danutė Genutienė, Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja Renata Sakalauskienė, to paties skyriaus vyr. specialistė Ingrida Malakauskienė bei Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Laima Tyliutė nubaustos, nes patvirtino sąlygas, kuriomis kelti nepagrįsti ir tiekėjų konkurenciją ribojantys kvalifikacijos reikalavimai. Be to, šios specialistės palaimino vieną viešojo konkurso dalyvį, nors jis ir nepateikė jo kvalifikacijos atitikties dokumentų.

Kraštotvarkos, paveldosaugos ir statybos skyriaus vedėjas Rimantas Dobrovolskis, to paties skyriaus vyr. specialistui Mantui Raliui ir Finansų skyriaus vyriausiajai specialistei Laimai Petrauskienei administraciniai protokolai surašyti, nes jie vieną konkurso dalyvį pripažino tinkamu be tai patvirtinančių dokumentų.

Visiems valdininkams nurodyta per 10 darbo dienų susimokėti po pusę minimalios baudos – 72 eurus. Atrodytų, kad ši nuobauda nėra itin griežta, bet taip nubaustas valdininkas vienerius metus nebegali dirbti viešojo pirkimo komisijoje.

Kelmės rajono savivaldybei tai būtų triuškinamas smūgis, nes būtų paralyžiuotas ne tik šios komisijos, bet ir vos dvi darbuotojas turinčio Viešųjų pirkimų skyriaus darbas.

„Mes turime laiko pasvarstyti, ar sutikti su nuobauda, ar bylinėtis. Sėsime ir svarstysime, kaip elgtis“, – nedaugžodžiavo Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktorė Irena Sirusienė.

Kelmiškių problemos tuo nesibaigia. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vakar nusprendė pradėti tyrimą dėl Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjos R.Sakalauskienės. Mat ši nenusišalino ir dalyvavo Savivaldybės vykdytame automobilių nuomos viešajame konkurse, kurį laimėjo jos sutuoktinio darbovietė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.