Vagišius ištuštino į jo rankas patekusią banko kortelę

Iš buto dvi banko korteles su ant lapelio užrašytu vienos kortelės PIN kodu pavogęs bei apie 8 tūkstančius eurų išsigryninti spėjęs 24 metų mažeikiškis lengvai gautais pinigais džiaugėsi neilgai.

Kartu su PIN kodais į vagišiaus patekusios patekusios banko kortelės jų savininkui atnešė nemenkų nuostolių.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Kartu su PIN kodais į vagišiaus patekusios patekusios banko kortelės jų savininkui atnešė nemenkų nuostolių.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2016, 11:52 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 11:57 PM

Demaskuotas ir baudžiamojon atsakomybėn patrauktas ilgapirštis netrukus turės stoti prieš teismą.

Anksčiau jau teistas mažeikiškis šįkart yra kaltinamas vagyste, sukčiavimu, neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo priemone, jos duomenų panaudojimu bei neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos.

Į laisvę išleistas vagišius vėl ėjo vogti 

Už vagystes kalęs 24 metų mažeikiškis vėl nusikalto vos grįžęs iš pataisos namų.

Pernai rugpjūtį šis ilgapirštis vaikščiodamas vieno Mažeikių daugiabučio namo laiptinėje, nusprendė pamėginti atrakinti pasirinkto buto duris. Tai padaryti vagišiui pavyko.

Prieškambaryje įsibrovėlis pastebėjo vyrišką rankinę, kurioje rado dvi banko korteles ir lapelį su galimai parašytu prisijungimo kodu bei 50 eurų.

Nusprendęs patikrinti, ar ant lapelio užrašytas banko mokėjimo kortelės PIN kodas, mažeikiškis nustebo bankomato ekrane išvydęs, kad šios kortelės savininko sąskaitoje yra net 17 tūkstančių eurų.

Praturtėjęs ilgapirštis puolė išlaidauti

Iškart du tūkstančius eurų iš bankomato paėmęs vagišius su draugu nuvyko į Šiaulius, kur nusipirko du nešiojamus kompiuterius ir keturis buteliukus brangių kvepalų.

Po to taksi automobiliu bičiuliai grįžo į Mažeikius, degalinėje pirko maisto, cigarečių. Išsigryninęs dar daugiau pinigų vagišius įsigijo keturratį motociklą, kompiuterines kolonėles bei du mobiliojo ryšio telefonus.

Visų sąskaitoje buvusių pinigų ilgapirščiui pasisavinti nepavyko, nes eilinį kartą gryninantis pinigus šią kortelę sulaikė bankomatas.

Išleidęs išsigryninti spėtus pinigus vagišius ėmė pardavinėti už pagrobtus pinigus nusipirktus daiktus.

Paaiškėjo, kad iš pagrobtos banko kortelės savininko ilgapirštis paėmė beveik aštuonis tūkstančius eurų.

Tiriant įvykį nustatyta, kad mažeikiškis išleido beveik 8 tūkstančius eurų.

PIN kodą vertėtų įsiminti

Ikiteisminiam tyrimui vadovavęs Telšių apylinkės prokuratūros prokuroras Žilvinas Gžimaila atkreipė dėmesį, kad pasinaudoti banko kortelėje esančiomis lėšomis be jos PIN kodo vagišius nebūtų galėjęs.

„Niekada nelaikykite banko kortelės ir prisijungimo kodų kartu. Tokiu būdu laikydami savo duomenis tik palengviname kelią netekti savo pinigų per labai greitą laiką. Geriausia būtų įsiminti slaptažodį“, – perspėjo prokuroras.

Netrukus prieš teismą stosiančiam banko kortelės vagišiui gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.