Jaunas šilališkis nuteistas už 127 nusikaltimus

Šilalės rajono apylinkės teismas

Jaunas vyras nuteistas už 127 nusikaltimus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Jaunas vyras nuteistas už 127 nusikaltimus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2016, 4:18 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 7:28 PM

Vyriškis taip pat privalės atlyginti nukentėjusiesiems daugiau negu 76 000 eurų turtinę žalą, pranešė teismas.

Byloje nustatyta, kad M.U. 2012 – 2015 metais vienais atvejais melagingai prisistatė nukentėjusiesiems auksiniu kreditų bendrovių klientu ir taip sudarė patikimo asmens įspūdį. M.U. įtikino juos savo vardu iš kreditų bendrovių paimti paskolas ir pervesti pinigus jam ar kitiems asmenims (jo mamai, tėvui ar kt.). Už tai pažadėjo šiuos kreditus grąžinti ir perduoti dalį gautos premijos, nors iš tiesų šių paskolų jis negrąžino. M. U. informuodavo nukentėjusiuosius SMS žinutėmis kreditų bendrovių vardu, jog pinigai yra grąžinti.

Kitais atvejais M.U. neteisėtai įgydavo nukentėjusių asmenų anketinius duomenis, banko naudotojo ID, slaptažodžius, kodus ir prisijungdavo internetu prie kreditų bendrovių internetinių puslapių.

Tuomet M.U. nukentėjusiųjų vardu suvesdavo melagingus duomenis, sudarydavo kredito sutartis, o gautus kreditus pervesdavo į savo ar kitų asmenų sąskaitas. Taip pat vienu atveju nuteistasis siekdamas įtikinti asmenį, jog paskola yra grąžinta ir kredito bendrovei yra iškelta byla, suklastojo teismo pranešimą, kurį pateikė nukentėjusiajam.

Be to, M.U. darė poveikį vienam iš nukentėjusiųjų, t. y. siekė, jog jis policijos pareigūnams apklausiamas nurodytų, jog paskolą pasiėmė savo vardu ir tik po to paskolino M.U., už tai pažadėjo apmokėti kreditą.

Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į tai, kad nuteistasis padarė net 127 nusikaltimus, kuriuos tęsė keletą metų. Be to, dalį nusikaltimų M.U. padarė bausmės vykdymo atidėjimo metu, turėdamas neišnykusį teistumą už analogiškus nusikaltimus. Teismas įvertino ir padarytos žalos mastą, nuteistojo asmenybę. Bylos nagrinėjimo metu M.U. visiškai pripažino padaręs nusikaltimus ir nuoširdžiai gailėjosi. Tai teismas pripažino lengvinančia aplinkybe.

Kadangi nuteistasis pripažino savo kaltę, byla išnagrinėta taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą. Todėl laisvės atėmimo bausmė jam sumažinta vienu trečdaliu.

Už sukčiavimą, dokumentų suklastojimą, neteisėtą elektroninės mokėjimo priemonės įgijimą bei panaudojimą, neteisėtą prisijungimą prie informacinės sistemos teismo skirtą subendrintą laisvės atėmimo bausmę vyras turės atlikti pataisos namuose.

Teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.