Teismas atmetė Kedžių prašymą grąžinti bylą prokuratūrai

Kauno apylinkės teismas trečiadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje tariamos pedofilijos skandalo pūtėjai garliaviečiai Vytautas Kedys, Laimutė Kedienė kaltinami savo anūkės, Laimutės Stankūnaitės dukters, tvirkinimu.

Kaune prasidėjo mažametės tvirkinimo byla, kurioje kaltinami V. ir L.Kedžiai bei jų kaimynė garliavietė O.Girdauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kaune prasidėjo mažametės tvirkinimo byla, kurioje kaltinami V. ir L.Kedžiai bei jų kaimynė garliavietė O.Girdauskienė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2016, 9:35 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 9:30 PM

Šioje byloje kaltinimai pareikšti ir Kedžių kaimynei Olgai Girdauskienei.

Dėl teisiamųjų skundų, O.Girdauskienės ligos ir kitokių priežasčių posėdžiai būdavo vis atidedami. Bylą, kurį teismui buvo perduoda dar pernai rudenį, pavyko plačiau atversti tik iš penkto karto.

Kedžiai trečiadienį vykstančiame posėdyje paprašė atnaujinti ikiteisminį tyrimą ir apklausti naujus liudininkus.

Šis jų prašymas buvo atmestas, per posėdį apklausta L.Kedienė ir jos vyras.

Kaltinamieji nepageidavo jokio viešumo šioje uždaroje byloje, tad su žurnalistais nebendravo ir prokuroras. 

Į posėdį atvyko ir L.Kedienės sesuo Audronė Skučienė, Garliavoje aktyviai eskalavusi mitą apie pedofilijos istoriją.

Mergaitė, iš Kedžių ir Venckų namų perduota L.Stankūnaitei, atskleidė, kaip Garliavoje buvo verčiama pasakoti nebūtas istorijas apie ją prievartavusius tris vyrus, „kremą“ ir „sysalus“.

Mažametės žodžius patvirtino ir teisėsaugos slapta daryti įrašai – klausymosi įranga buvo sumontuota po Kauno teisėjo Jono Furmanavičiaus ir L.Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo, įvykdyto 2009 metų spalio 5 dieną.

Tyrimo metu nustatyta, jog dvigubą žmogžudystę įvykdė buvusios teisėjos Neringos Venckienės brolis Drąsius Kedys, kuris slapstymosi laikotarpiu mirė.

Mergaitės tvirtikinimu įtariama ir N.Venckienė, kuri šiuo metu slapstosi nuo Lietuvos teisėsaugos JAV. Bėglės byla išskirta.

Už vaiko tvirkinimą Kedžių šeimos nariams ir O.Girdauskienei gresia iki 5 metų nelaisvės.

L.Stankūnaitė jiems yra pareiškusi dviejų milijonų litų (579,2 tūkst. eurų) civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

O.Girdauskienė kitoje byloje teisiama dėl poveikio mergaitei – teisėsauga surinko įrodymų, jog kaimynė liepdavo mažametei pasakoti išmoktą istoriją apie tariamus pedofilus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.