„Pupytės“ mylimo mafiozo žmogžudystę atskleis vaizdo kameros?

Praėjo beveik keturi mėnesiai nuo mafijai priklausiusio 27 metų kauniečio, muzikos grupės „Naujosios pupytės“ Vitos Jakutienės mylimojo Deimanto Bugavičiaus nužudymo, tačiau nusikaltimas iki šiol yra apgaubtas mįslių.

D.Bugavičiaus nužudymo aplinkybės dar neatskleistos, bet tyrėjai pasistūmėjo į priekį.
D.Bugavičiaus nužudymo aplinkybės dar neatskleistos, bet tyrėjai pasistūmėjo į priekį.
„Pupytės“ V.Jakutienės mylimojo D.Bugavičiaus nužudymo aplinkybės dar neatskleistos, bet tyrėjai pasistūmėjo į priekį.<br>T.Bauro nuotr.
„Pupytės“ V.Jakutienės mylimojo D.Bugavičiaus nužudymo aplinkybės dar neatskleistos, bet tyrėjai pasistūmėjo į priekį.<br>T.Bauro nuotr.
Skelbiama, kad V.Jakutienė laukiasi kūdikio nuo nušauto mafiozo D.Bugavičiaus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Skelbiama, kad V.Jakutienė laukiasi kūdikio nuo nušauto mafiozo D.Bugavičiaus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Čia žudikai sudegino savo automobilį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Čia žudikai sudegino savo automobilį.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vieta, kur įvykdyta žmogžudystė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vieta, kur įvykdyta žmogžudystė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 12:31 PM, atnaujinta Jun 5, 2017, 1:27 PM

Tiesa, pareigūnai greičiausiai jau yra užčiuopę siūlo galą, kuris galėtų atvesti juos prie žmogžudystės vykdytojų ir užsakovų. Apie tai naujienų portalui lrytas.lt pranešė gerai informuoti teisėsaugos šaltiniai.

Surinko nemažai vertingų duomenų

Tiriantiems platų atgarsį sukėlusį nusikaltimą pareigūnams vertingos informacijos suteikė vaizdo kameros, įrengtos Kaune, Šėtos gatvėje esančiame kotedžų kvartale, kuriame gyveno D.Bugavičius.

„Tam tikrų duomenų iš vaizdo kamerų gavome“, – patvirtino Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) viršininkas Rolandas Kiškis.

R.Kiškis nepaneigė, jog tyrimo metu buvo nustatyti vyrai, kurie prieš nusikaltimą sėdėjo automobilyje šalia D.Bugavičiaus namų.

Anot jo, tyrimo metu nustatyta daug svarbių faktų.

Tačiau nuo platesnių komentarų LKPB vadovas susilaikė, pridūręs, jog yra tiriamos kelios pagrindinės versijos.

Tarp įtariamųjų išlieka ir atlikėjos vyras?

Pareigūnai yra iškėlę keturias pagrindines D.Bugavičiaus nužudymo, įvykdyto 2015 metų lapkričio 7-osios naktį, versijas: asmeninis kerštas, gaujų nesutarimai, bausmė už negrąžintas skolas ir turtinės naudos siekis.

Įtarimai byloje kol kas niekam nepateikti, bet situacija gali greitai pasikeisti.

Nusikaltėlių pėdsakų ieškoma ir užsienyje, bendradarbiaujant su kitų valstybių teisėsauga.

 Pasiteiravus, ar nužudymo liudininkės dainininkės V.Jakutienės vyras vilnietis Justas Jakutis yra tarp asmenų, keliančių įtarimų, tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Zdislavas Tuliševskis buvo nekalbus ir pareiškė, jog jokių komentarų nebus.

Atlikėja tik per stebuklą išliko gyva – per šūvių pliūpsnius į „Mercedes-Benz“ vairavusį D.Bugavičių ji sėdėjo šalia.

Manoma, jog maždaug prieš pusmetį užsimezgęs V.Jakutienės ir bausmę už reketą atlikusio D.Bugavičiaus romanas J.Jakučiui galėjo sukelti įniršį.

Sutuoktiniai kartu nebegyveno, o dainininkė vis dažniau svečiuodavosi kauniečio D.Bugavičiaus bute, kurį jis nuomojosi Šėtos gatvėje.

Neatmetama, jog žmogžudystė buvo įvykdyta iš keršto ir pavydo.

Sutuoktinis irgi siejamas su mafija

V.Jakutienės vyras siejamas su sostinės Lapinų nusikalstamu susivienijimu.

J.Jakutis ir jo bendrininkai įkliuvo teisėsaugai dėl itin didelio narkotikų kiekio.

Pas atlikėjos sutuoktinį rastas ginklas ir maždaug pusė kilogramų aukštos kokybės kokaino.

Per kitą kratą pas Lapinų gaujos narius aptikta 2 kilogramai hašišo, 3,5 kilogramo amfetamino ir nemažas kiekis kokaino.

Nors įvykdytas sunkus nusikaltimas, Vilniaus apygardos teismo teisėja Ainora Kornelija Macevičienė 2015 metų vasarą paleido J.Jakutį į laisvę už užstatą. Kvaišalų byloje jis liko įtariamasis.

Kaip tik tuo metu jis galėjo sužinoti apie žmonos neištikimybę.

Kalbama, kad po žmogžudystės į Šėtos gatvę atvykęs D.Bugavičiaus brolis verkdamas koneveikė V.Jakutienę: „Tai dėl tavęs jis buvo sušaudytas!“

Prie namų – mįslingi vizitai

Dukart teistas D.Bugavičius, pravarde Deima, priklausė Kauno Kukiukų gaujai, kuri šliejosi prie įtakingesnės Agurkinių grupuotės. Jis buvo miesto nusikaltėlių vadeivos Sauliaus Velečkos, pravarde Agurkas, asmens sargybinis.

Pastaruoju metu prie D.Bugavičiaus namų būdavo galima išvysti po 5–6 įtartinai atrodančius jaunus vyrus trumpai kirptais plaukais. Jie atvykdavo pas šeimininką ir su juo ilgai šnekėdavosi.

D.Bugavičius nekviesdavo atvykėlių į vidų – pokalbiai vykdavo gatvėje prie automatinio užtvaro.

Paskutinis susitikimas įvyko ketvirtadienį. Vyrai tarpusavyje garsiai nesiginčijo, tačiau vietos gyventojai jautė tarp jų tvyrančią įtampą.

Automobilis „Renault Megane“, iš kurio išlipę du vyrai paleido mirtinus šūvius, Šėtos gatvėje stovėjo ir likus keturioms valandoms iki nusikaltimo – lapkričio 6-ąją, maždaug 20 valandą.

Kurį laiką palaukę tie vyrai išvažiavo, bet prieš pat vidurnaktį sugrįžo įvykdyti savo kruvinų kėslų.

Viliamasi, jog vaizdo įrašai padės pareigūnams nustatyti, su kuo ir apie ką prie savo namų šnekėjosi D.Bugavičius. Ši informacija tyrėjus galbūt atves prie žmogžudystės vykdytojų ir užsakovų.

„Pupytė“ laukiasi, tėvas – D.Bugavičius?

Netekusi artimo draugo plastinių operacijų mėgėja V.Jakutienė socialiniame tinkle įdėjo apverstą deimanto nuotrauką juodame fone.

Dainininkė sulaukė ne tik smerkiančių komentarų, bet ir užuojautos žinučių: „Jis visada bus tavo Deima, laikykis.“

Žmogžudystės byloje atlikėja gali būti pripažinta nukentėjusiąja.

Draugystę su D.Bugavičiumi užmezgusios „Naujų pupyčių“ narės neišgąsdino jo tamsi praeitis: teistumai, priklausymas Kauno nusikaltėlių pasauliui.

2008 metais D.Bugavičius ir garsaus Kauno mafijos veterano Algirdo Žemaičio-Kuko sūnus Mindaugas Žemaitis, pravarde Kukiukas, buvo pripažinti kaltais savavaldžiavimo byloje, bet kalėjime atsidūrė tik Kukiukas. Jie reikalavo pinigų iš automobilio meistro už tariamą broką.

2011 metų gruodį D.Bugavičius buvo nuteistas kalėti 3 metus už reketą. Grįžęs į laisvę jis įsikūrė prabangiame kotedže, nusipirko apynaujį automobilį „Mercedes-Benz S 320“.

Pati V.Jakutienė važinėja prabangiu visureigiu BMW X5.

Prieš kruvinąjį savaitgalį ji į socialinius tinklus įkėlė nerūpestingą nuotrauką: pozavo atsirėmusi nugara į sieną, vilkėdama dailią juodą suknelę ir avėdama spindinčius batelius.

D.Bugavičius socialiniame tinkle demonstravo nuotrauką, kurioje pažymėjo V.Jakutienę. Nuotraukoje buvo matyti šampano taurė, o joje – šovinys.

Kalbama, kad V.Jakutienė laukiasi vaiko, kurio tėvas – D.Bugavičius. Kūdikis turėtų gimti pavasario pabaigoje arba vasaros pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.