Sulaikyti neteisėtai sieną kirtę lietuvis ir baltarusis

Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai sulaikė leidimą Baltarusijoje gyventi turintį Lietuvos pilietį bei kartu buvusį Baltarusijos pilietį, įtariamus neteisėtu valstybės sienos perėjimu.

Šalčininkų r. sulaikyti neteisėtai sieną kirtę lietuvis ir baltarusis.<br>VSAT asociatyvi nuotr.
Šalčininkų r. sulaikyti neteisėtai sieną kirtę lietuvis ir baltarusis.<br>VSAT asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2016, 11:49 AM, atnaujinta Jun 5, 2017, 1:46 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, ketvirtadienį VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai, naudodamiesi sienos kontrolės sistemomis, netoli Šalčininkų rajono Stalgonių kaimo užfiksavo du žmones. Jie nuo valstybės sienos su Baltarusija judėjo į Lietuvos gilumą.

Netrukus VSAT patruliai Stalgonių prieigose aptiko pėdsakus, kurie vedė per valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą. Pradėjo aiškėti, kad užfiksuoti asmenys neteisėtai perėjo sieną.

Sekdami pėdsakais pasieniečiai priėjo sodybą Stalgonių kaime. Čia VSAT pareigūnai sulaikė tuos pačius du vyrus, kurie prieš tai buvo užfiksuoti kontrolės sistemomis.

Jie neturėjo tapatybę patvirtinančių dokumentų. Vienas prisistatė 46-erių Baltarusijos piliečiu, kitas – 56-erių Lietuvos piliečiu, turinčiu leidimą gyventi Baltarusijoje. Pastarasis pasieniečiams jau yra žinomas dėl anksčiau padarytų pažeidimų.

VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Abu sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę.

2015 m. VSAT pareigūnai iš viso sulaikė 334 valstybės sienos pažeidėjus. Net 264 iš jų pasieniečiams įkliuvo, kai neteisėtai kirto Lietuvos ir Baltarusijos sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.