Prie vairo neblaivų sučiuptą kunigą išgelbėjo parapijiečiai

Prie vairo neblaivus sučiuptas Nidos ir Juodkrantės evangelikų liuteronų parapijos klebonas kunigas Jonas Liorančas galės vairuoti ir toliau.

J.Liorančas pripžino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
J.Liorančas pripžino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 8, 2016, 11:56 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 9:01 AM

Klaipėdos apylinkės teismas antradienį paskelbė sprendimą – kunigui skyrė 289 eurų baudą, tačiau teisės vairuoti neatėmė.

Teisėja atsižvelgė į Neringos mero Dariaus Jasaičio ir Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupo Mindaugo Sabučio prašymus nenuskriausti parapijiečių, nes atsiųsti kito Dievo tarno nėra galimybių.

Be to, J.Liorančas savo kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi ir prašė teismo vieno – kaip galima trumpesniam laikui atimti teisę vairuoti, nes tuomet negalėtų eiti tarnystės.

Teisme ši administracinė byla, kurioje atsakomybėn buvo patrauktas keturiasdešimtmetis kunigas J.Liorančas, buvo išnagrinėta per keliolika minučių.

Klebonas kelių policijos pareigūnams įkliuvo vasario 7-ąją 9 val. 53 min. Nidoje, kai buvo sustabdytas jo vairuojamas automobilis BMW 530. Blaivumo matuoklis užfiksavo 0,63 promiles alkoholio.

Kunigas tikriausiai skubėjo į pamaldas Nidos bažnyčioje, kurios turėjo prasidėti dešimtą valandą.

„Pripažįstu, pasielgiau neatsakingai. Iš vakaro per daug išgėriau, pritrūko miego. Gailiuosi dėl tokio savo poelgio. Gyvenu Palangoje, dirbu Kuršių nerijoje. Vairuotojo pažymėjimo atėmimas apribotų mano galimybes patarnauti Neringos žmonėms. Todėl prašau kiek galima sutrumpinti teisių atėmimo laiką“, – teisme kalbėjo J.Liorančas, į posėdį atvykęs be advokato.

Teismas gavo Neringos mero D.Jasaičio raštą, kuriame teigiama, kad L.Liorančas Nidos ir Neringos bažnyčiose tarnauja nuo 1997 metų, jį gerbia ir myli neringiškiai. Kunigas savo pareigas atlieka nepriekaištingai, aktyviai dalyvauja bendruomenės veikloje.

Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupo M.Sabučio rašte teigiama, kad religinė bendruomenė suvokia, jog su kunigu susijęs incidentas – rimtas pažeidimas, tačiau yra tam tikrų aplinkybių, dėl kurių jis išdrįso kreiptis į teismą.

Bažnyčia Neringoje neturi patalpų, kur kunigas galėtų gyventi, todėl nėra galimybių J.Liorančą pakeisti kitu. Per visą tarnystės laiką jis nepadarė nė vieno panašaus nusižengimo, todėl prašoma teismo priimti tokį sprendimą, kuriuo „nebūtų baudžiama aptarnaujama bendruomenė“.

Už vairavimą, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (nuo 0,41 iki 1,5 promilės) skiriama bauda nuo 289 iki 434 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo vienerių iki pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.