Buvusiam Rokiškio administracijos direktoriui skirta bauda

Rokiškio rajono apylinkės teismas

Kyšininkavusiam buvusiam Rokiškio administracijos direktoriui skirta bauda.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kyšininkavusiam buvusiam Rokiškio administracijos direktoriui skirta bauda.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-14 09:58, atnaujinta 2017-06-01 19:14

Jam skirta 130 minimalaus gyvenimo lygio (MGL) dydžio arba 4895 eurų bauda. Ji turi būti sumokėta per šešis mėnesius, pranešė prokuratūra.

Taip pat nutarta konfiskuoti 3864 eurų vertės A.Jočio turtą – tiek kainavo neteisėtai nuteistojo įgytas vandens gręžinys.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, būdamas įtakingu valdininku, 2012 metų pavasarį A.Jočys iš Rokiškio rajono savivaldybės paskelbtą konkursą laimėjusios bendrovės vadovo reikalavo, o vėliau ir paėmė kyšį.

Už tai, kad savivaldybė be trukdžių ir nevėluodama atsiskaitytų su bendrove už suteiktas paslaugas, tuometinio administracijos direktoriaus sodyboje Rokiškio rajone minėta bendrovė įrengė vandens gręžinį. Jo įrengimas kainavo 13 tūkst. 344 litų (3864 eurus), tačiau A.Jočys pinigų už paslaugas ir įrengimus nesumokėjo.

Negana to, jo prašymu bendrovės vadovas susitarė su kita ta pačia veikla užsiimančia įmone ir visi vandens gręžinio įrengimo dokumentai buvo surašyti taip, tarsi darbus atliko pastaroji, o ne savivaldybės konkursą laimėjusi bendrovė. Suklastotuose dokumentuose nurodoma, kad A.Jočys sumokėjo už darbus. Manoma, kad tokiu būdu bandyta išvengti įtarimų dėl kyšininkavimo ir valdininko sąsajų su savivaldybės konkursą laimėjusia įmone.

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aidas Amparavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.