Elektrėnų policija likvidavo alkoholio pardavimo tašką

Elektrėnų policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai, gavę gyventojų nusiskundimų dėl nelegalios prekybos alkoholiu, viename Vievio seniūnijos kaimų organizavo policinę priemonę informacijai patikrinti.

Elektrėnų policija likvidavo alkoholio pardavimo tašką.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Elektrėnų policija likvidavo alkoholio pardavimo tašką.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Elektrėnų policija likvidavo alkoholio pardavimo tašką.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Elektrėnų policija likvidavo alkoholio pardavimo tašką.<br>Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-03-14 09:10, atnaujinta 2017-06-01 19:22

Kaip rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, ketvirtadienį stebint „taško“ prieigas, buvo užfiksuoti pirkėjai, kurie iš stebimo gyvenamojo namo išėjo su prekėmis, įpakuotomis į naujus krepšius, ir viešojoje vietoje ėmė vartoti įgytus alkoholinius gėrimus.

Patikrinus nustatyta, kad vietiniai gyventojai nelegalioje prekyvietėje įsigijo 0,5 l talpos butelį degtinės „Chlebnyj dar“, du 1 l talpos butelius alaus „Tradicinis“ ir 1 l talpos alaus butelį „Ekstra“.

Patikrinus alkoholiniais gėrimais prekiavusio vyro (gim. 1990 m.) gyvenamojo namo patalpas, po lova aptiktas gėrimų sandėlis. Čia rasta 50 alkoholinių gėrimų (putojančio vyno ir alaus) butelių. Pardavėjas prekybą vykdė kruopščiai tam pasiruošęs, kad išlaikytų aukštą aptarnavimo lygį – parduodamas prekes pirkėjams įdėdavo į naujus plastikinius krepšius.

Elektrėnų policijos komisariate alkoholinių gėrimų pardavėjui pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena dėl vertimosi komercine, ūkine, finansine ar profesine veikla neturint licencijos (leidimo) veiklai, kuriai reikalinga licencija (leidimas), ar kitokiu neteisėtu būdu. Už tai numatyta bauda nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių iki aštuonių šimtų šešiasdešimt aštuonių eurų su pagamintos produkcijos, įrankių, žaliavos ir gautų pajamų iš šios veiklos konfiskavimu.

Pirkėjams už alkoholio vartojimą viešojoje vietoje surašyti protokolai dėl alkoholinių gėrimų ir kitų svaigalų, pagamintų naudojant spiritą, gėrimo gatvėse, stadionuose, skveruose, parkuose, visų rūšių visuomeniniame transporte ir kitose vietose, išskyrus prekybos ir viešojo maitinimo įmones, kuriose savivaldybių tarybų ar savivaldybių administracijų direktorių leista pardavinėti alkoholinius gėrimus išpilstant, arba girto pasirodymą viešosiose vietose, įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę. Už tai numatytas įspėjimas arba bauda nuo trisdešimties iki penkiasdešimties litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.