Pasieniečiai sulaikė 4 teisėsaugos ieškotus vyrus

Savaitgalį VSAT pareigūnai Vilniaus oro uoste ir pasienyje su Lenkija sulaikė 4 vyrus, kurių paiešką buvo paskelbusi Lietuvos teisėsauga. Du iš ieškomųjų į Lietuvą buvo grąžinti už Anglijos įstatymų pažeidimus.

Pasieniečiai sulaikė 4 teisėsaugos ieškotus vyrus.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai sulaikė 4 teisėsaugos ieškotus vyrus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-14 10:43, atnaujinta 2017-06-01 19:01

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, penktadienį pasieniečiai Vilniaus oro uoste sulaikė 31-erių Utenos rajono gyventoją, kai šis norėjo išskristi į Londoną. Vyras yra nuteistas arešto bausme ir vengia ją atlikti. Sulaikytojo paiešką šių metų kovo 8 d. paskelbė Utenos apskrities policija. VSAT pareigūnai Utenos rajono gyventoją po apklausos perdavė Vilniaus policijos pareigūnams.

Penktadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Suvalkai – Marijampolė, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, patikrinimui sustabdė automobilį „Mercedes Benz Sprinter“.

Tikrindami dokumentus pasieniečiai nustatė, kad automobilio keleivio – 24-erių Švenčionių rajono gyventojo – ieško Vilniaus apskrities policija. Jis kaltinamas nusikaltimo padarymu. Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė sostinės policijai.

Šeštadienį Vilniaus oro uoste VSAT pareigūnams įkliuvo 29-erių vilnietis. Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad jis iš Anglijos išsiųstas už šalies įstatymų pažeidimus ir grąžinamas į Vilnių reisu iš Londono per Varšuvą. Dokumentų kontrolės metu paaiškėjo, kad šio vyro kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu nuo 2014 m. vasario paiešką buvo paskelbusi Vilniaus apskrities policija. Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė policininkams.

Dar vienas ieškomas asmuo, 19 metų Telšių rajono gyventojas, Vilniaus oro uoste sulaikytas sekmadienį. Jis irgi į Lietuvą buvo išsiųstas už Anglijos įstatymų pažeidimus. VSAT pareigūnai nustatė, kad jo kaip vengiančio administracinės atsakomybės paiešką nuo praėjusių metų rugpjūčio yra paskelbusi Telšių apskrities policija. Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė sostinės policijos pareigūnams.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 108 įvairių šalių piliečius, kurių už nusikaltimus ir pažeidimus ieškojo Lietuvos ir užsienio valstybių teisėsaugininkai. Dažniausiai tokie asmenys įkliuvo oro uostuose – 67 ieškomieji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.