Parke benamį žiauriai nužudę jaunuoliai stos prieš teismą

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą ir į teismą perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du jauni panevėžiečiai kaltinami itin žiauriu nužudymu iš chuliganiškų paskatų. Įtariama, kad pernai rudenį Skaistakalnio parke jie mirtinai uždaužė benamį, o vėliau jo kūną įmetė į upę.

Nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų spalį.<br>V.Petrauskienės nuotr. iš archyvo
Nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų spalį.<br>V.Petrauskienės nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-15 11:31, atnaujinta 2017-06-01 16:39

Panevėžio rajone gyvenamąją vietą deklaravusiems, tačiau mieste gyvenantiems 18-mečiams E. M. ir M. Š. kaltinimai pareikšti dėl pernai, spalio 16 dieną, įvykdyto nužudymo.

Įtariama, kad apie 21 val. 30 min. šie jaunuoliai, neblaivūs eidami per Skaistakalnio parką, pastebėjo netoli pėsčiųjų tako gulintį 43 metų benamį ir jį suspardė. Palikę nejudantį žmogų, vaikinai nuėjo susitikti su draugais. Maždaug po pusvalandžio grįždami atgal, jie egzekuciją pratęsė, o vėliau jo kūną įmetė į netoliese tekantį Žagienės upelį.

Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad aukai buvo suduota daugiau nei keliolika smūgių į galvą bei kitas kūno vietas. Žmogus mirė nuo sunkios galvos traumos.

Įmetę sumuštą nepažįstamą vyrą į vandenį, E. M. ir M. Š. išėjo namo. Jie susitarė vienas kito neišduoti, jei bus policijos sulaikyti. Slėpdami įkalčius, vaikinai išsiskalbė kruvinus rūbus.

Įtariama, kad kitą dieną E. M. įvykdė dar vieną nusikaltimą. Su draugais gatvėje užkalbino pažįstamas nepilnametes. Kai viena jų nepanoro su juo bendrauti, jaunuolis trylikametei spyrė į galvą, o jai nuvirtus, dar kelis kartus įspyrė. Mažametei buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Kovo 15 dieną Panevėžio apygardos prokuratūroje surengtos spaudos konferencijos metu Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Gramba, vadovavęs ikiteisminiam tyrimui, pabrėžė, kad palaikydamas teisme valstybinį kaltinimą, abiems kaltinamiesiems prašys skirti pačia griežčiausią bausmę.

Tiesa, kadangi nusikaltimą jie abu padarė būdami nepilnamečiai (vienam buvo likęs mėnuo, o kitam – trys iki pilnametystės), maksimali jiems gresianti bausmė – iki 10 metų nelaisvės.

Pasak prokuroro, didelį darbą padarė šį nužudymą tyrę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai, įtariamuosius nustatę per itin trumpą laiką – mažiau nei parą.

Spaudos konferencijoje dalyvavusio Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininko Orlando Butkaus teigimu, šiam didelį visuomenės atgarsį sukėlusiam žiauriam nusikaltimui išaiškinti buvo mestos didelės pajėgos, skirtas itin didelis dėmesys.

„Viešoje vietoje nukentėjo niekuo dėtas žmogus. Jis buvo mušamas be jokios priežasties“, – nusikaltėlių žiaurumą ir ciniškumą pabrėžė O. Butkus.

Šią baudžiamąją bylą nagrinės Panevėžio apygardos teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.