Moterį kankinusiems kauniečiams – švelnios bausmės

Kauno apylinkės teismas penktadienį nusprendė įkalinti 35 metų moterį išprievartavusį 29 metų Marių Svinkūną ir peiliu aukai grąsinusį 28 metų bendrininką, tačiau jiems buvo skirtos palyginti švelnios bausmės.

Kauno apylinkės teismas skyrė palyginti švelnias bausmes moterį išžaginusiam kauniečiui M.Svinkūnui ir aukai peiliu grąsinusiam jo bendrininkui T.Navickui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno apylinkės teismas skyrė palyginti švelnias bausmes moterį išžaginusiam kauniečiui M.Svinkūnui ir aukai peiliu grąsinusiam jo bendrininkui T.Navickui.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2016, 3:06 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:39 AM

Teisėja Liuba Kymantienė daugybę kartų anksčiau teistam M.Svinkūnui skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, nors Baudžiamasis kodeksas už tokius nusikaltimus numato iki 7 metų kalėjimo.

M.Svinkūno sėbras T.Navickas grąsino aukai peiliu, tačiau jis buvo nuteistas tik už nežymų sveikatos sutrikdymą (fizinio skausmo sukėlimą) kalėti 9 mėnesius.

Tiesa, M.Svinkūnas privalės aukai sumokėti 10 tūkst. eurų neturtinę žalą, 560 eurų turtinę žalą ir 1,5 tūkst. išlaidas advokatui.

Po nuosprendžio prievartautojas ir jo sėbras liko suimti.

Du niekur nedirbantys kauniečiai auką į spąstus įviliojo 2015 metų liepą.

T.Navickas moteriai grasino peiliu ir mušė ją, o M.Svinkūnas bejėgę auką išžagino.

Abu vyrai žiauraus nusikaltimo metu buvo girti.

M.Svinkūnas teistumą „uždirbo“ ne tik Lietuvoje, bet ir Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Danijoje, Austrijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.