E. Daktarą į bagažinę įgrūdęs Švinius teisme: „Pavargau“

Kauno apygardos teismas (KAT) ketvirtadienį planavo skelbti savo verdiktą plataus atgarsio byloje, kurioje prieštaringai vertinamas, su mafija sietas 46 metų verslininkas Arūnas Pukelis, kaltinamas Kauno nusikaltėlių pasaulio šulo Henriko Daktaro 32 metų atžalos Enriko Daktaro pagrobimu ir sužalojimu. Tačiau nuspręsta bylą nagrinėti iš naujo. 

A.Pukelis (nuotr.) sieka visiško išteisinimo E.Daktaro pagrobimo byloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Pukelis (nuotr.) sieka visiško išteisinimo E.Daktaro pagrobimo byloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Daktaras (nuotr.) susitaikė su jį pagrobusiu A.Pukeliu-Šviniumi, tačiau neaišku, ar pastarasis išvengs teistumo.<br>M.Patašiaus nuotr.
E.Daktaras (nuotr.) susitaikė su jį pagrobusiu A.Pukeliu-Šviniumi, tačiau neaišku, ar pastarasis išvengs teistumo.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 12:29 PM, atnaujinta May 31, 2017, 5:53 PM

Atnaujinus įrodymų tyrimą, į KAT posėdžius bus vėl kviečiami A.Pukelis ir E.Daktaras. Artimiausias posėdis įvyks balandžio 13 dieną.

„Norime išklausyti ir kaltinamąjį, ir nukentėjusįjį. Dar neturime pilno situacijos vaizdo“, – pareiškė teisėjų kolegijos pirmininkė Danutė Giačaitė.

„Byla tęsiasi jau pusantrų metų. Pavargau. Turiu nuolat važinėti į posėdžius. Štai į šį posėdį atskridau iš Šveicarijos“, – nepasitenkinimą išreiškė Švinius, neseniai  iš Tauragės persikėlęs gyventi į Vilnių.

A.Pukelis tvirtino nenujaučiantis bylos baigties. Anot Šviniaus advokato Nerijaus Strazdo, teistumas nesutrukdytų jam užimti kokio nors posto Lietuvos futbolo organizacijose.

A.Pukelis 2014 metų lapkritį įgrūdo E.Daktarą į bagažinę ir vežiojo jį po Kauno apylinkes. Mafijozo sūnų daužė ne vienas vyras. 

Kauno apylinkės teismas išteisino A.Pukelį dėl sužalojimo iš chuliganiškų paskatų, tačiau pripažino kaltu dėl pagrobimo ir skyrė 2259 eurų dydžio baudą. Vėliau jis oficialiai susitaikė su E.Daktaru.

Kauno apygardos teismui nuosprendį apskundė ir prokuroras Egidijus Palaima, prašęs skirti realią 2 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę Šviniui, ir pats E.Daktaro skriaudikas, prašydamas jį išteisinti.  

„Mūsų susitaikymas teisme nėra patvirtintas. Kuris pirmas žengėme pirmą žingsnį? Abu. Susitikome atsitiktinai parduotuvėje, eidami pirkti pieno“, – šmaikštavo A.Pukelis.

A.Pukelis teismo proceso metu prisipažino vežiojęs E.Daktarą bagažinėje, bet kategoriškai neigė prieš jį smurtavęs. Švinius neįsivaizduoja, kas galėjo Henytės sūnui nuskelti keturis dantis ir sulaužyti ranką.

Pats E.Daktaras, kuris buvo sudaužytas nuo galvos iki kojų, tvirtino pretenzijų niekam neturintis ir nesijaučiantis buvęs pagrobtas.

A.Pukelis nusprendė pamokyti E.Daktarą po to, kai pastarasis įsivėlė į konfliktą su V.Milkintaite.

2014 metų lapkričio 15-osios vakarą „Žalgirio“ arenoje pasibaigus dainininkės Džordanos Butkutės koncertui V.Milkintaitė su savo motina ir trimis pusseserėmis patraukusi rūbinės link susidūrė su E.Daktaru.

Šis atrodė neblaivus, elgėsi agresyviai, plūdosi su apsaugininkais. E.Daktaras, iš drabužinės nusekęs V.Milkintaitę, nežinojo, kad bendrauja su nusikaltėlių pasaulyje autoritetą turinčio A.Pukelio sutuoktine.

Išvydęs patrauklią tamsiaplaukę, H.Daktaro sūnus nusekė paskui ją iki laiptų ir ėmė kabinėtis: „Graži š...na, gal nuimti nuo jos plauką?“

„Išėjus į lauką E.Daktaras toliau kabinėjosi, jo akys buvo paklaikusios. Jis užtvėrė mums kelią, grasino, trypė kojomis. Kai pasakiau, jog nenoriu su juo bendrauti, Enrikas įniršęs ėmė šaukti, jog aš nežinanti, su kuo kalbu, apliejo mane “CocaCola“, užsipuolė ir mano pusseserę Liną Stroputę.

Apipylęs mane, jis pasakė: „Dabar žinosi, kas aš esu“, – prisiminė V.Milkintaitė.

Kai E.Daktaras galiausiai pasišalino, susinervinusi V.Milkintaitė paskambino savo vyrui ir verkdama išklojo, kaip su ja buvo pasielgta.

Švinius nedelsdamas atvyko į Kauną išsiaiškinti santykių su E.Daktaru. Po konflikto E.Daktaro draugas Andrius Jonaitis, buvęs kartu su juo arenoje, paskambino R.Stroputei ir atsiprašė dėl savo bičiulio veiksmų.

Tačiau A.Pukeliui jau buvo užviręs kraujas. Kauno centre jis vaikščiojo per klubus, kol viename jų, V.Putvinskio gatvėje veikiančiame „Mojo Lounge“, surado E.Daktarą.

Vaizdo kameros užfiksavo, kaip abu vyrai padavė vienas kitam ranką ir nuėjo prie automobilio „MercedesBenz“, kuriuo buvo atvykęs Švinius.

Paskui juos sekė dar aštuoni vyrai – kai kurie iš jų buvo A.Pukelio pažįstami. Kas vyko toliau, nebuvo nufilmuota, tačiau pats Švinius prisipažino, jog sučiupo E.Daktarą už diržo ir įkėlė jį į bagažinę.

A.Pukelio bendrininkų nustatyti nepavyko.

Pagrobėjai nuvežė E.Daktarą į pakaunės Ringaudų miestelio apylinkes ir tęsė egzekuciją.

E.Daktaras buvo išvadintas „pyderu“ ir sulaukė smūgių krušos.

Medicinos ekspertai suskaičiavo, jog jam kumščiais ir kojomis suduota mažiausiai trylika kartų. E.Daktarui buvo sulaužyta ranka, nuskelti dantys, sudaužyta galva, lūpos, kakta. Po to jis buvo paliktas plyname lauke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.