Vokietijos ir Rumunijos piliečiai pasieniečiams bruko klastotes

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė vokietį ir rumuną, pateikusius suklastotus vairuotojų pažymėjimus. Vokietijos pilietis turėjo rumuniško dokumento klastotę, rumunas – padirbtą Italijos vairuotojo pažymėjimą.

Vokietijos ir Rumunijos piliečiai pasieniečiams bruko klastotes.<br>VSAT nuotr.
Vokietijos ir Rumunijos piliečiai pasieniečiams bruko klastotes.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2016, 1:16 PM, atnaujinta May 31, 2017, 7:30 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę pasienyje su Lenkija, Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai – Marijampolė, dokumentų patikrinimui sustabdė automobilį „Audi Q7“. Iš Lenkijos į Lietuvą vykusią mašiną vokiškais registracijos numeriais vairavo 32-ejų Vokietijos pilietis.

Patikros metu Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad jo pateiktas rumuniško pavyzdžio vairuotojo pažymėjimas yra suklastotas. Vokietis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, o VSAT Lazdijų rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

„Audi Q7“ buvo leista toliau vairuoti kartu vykusiam keleiviui, turėjusiam reikiamus dokumentus.

Toje pačioje vietoje Kalvarijos užkardos pasieniečiai pirmadienio naktį patikrai sustabdė į Lenkiją vykusį automobilį „Ford Focus“, pažymėtą lenkiškais registracijos numeriais. Jį vairavo 24-erių Rumunijos pilietis. VSAT pareigūnai nustatė, kad šio vyro pateiktas Italijos vairuotojo pažymėjimas yra klastotė.

Ir šiuo atveju pradėtas ikiteisminis tyrimas, o rumunas atsidūrė areštinėje. „Ford Focus“ perduotas sulaikytojo giminaičiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.