Baltarusiai vyko automobiliais su suklastotais kėbulo numeriais

Medininkų kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė du baltarusius, krovininių automobilių „Iveco“ vairuotojus. Abiejų automobilių kėbulo numeriai, įtariama, yra suklastoti.

Baltarusiai namo vyko automobiliais su suklastotais kėbulo numeriais.<br>VSAT nuotr.
Baltarusiai namo vyko automobiliais su suklastotais kėbulo numeriais.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-01 13:17, atnaujinta 2017-05-30 21:15

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad penktadienio naktį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai Medininkų kontrolės punkte tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vienas paskui kitą vykusių krovininių automobilių „Iveco“ dokumentus. Juos vairavo 30-ies ir 32-ejų Baltarusijos piliečiai. Abi transporto priemonės buvo pažymėtos Baltarusijos numeriais.

Pasieniečiams įtarimų sukėlė 2011 m. laidos „Iveco“ kėbulo numeriai. Paaiškėjo, kad jie nesutampa su transporto priemonės atitikties lentelės duomenimis. Registracijos liudijimo ir kėbulo numeriai atitiko. Aiškinantis aplinkybes 32-ejų vairuotojas prisipažino, kad automobilio VIN numeris yra klastotas, kad atitiktų registracijos dokumente pateiktą informaciją.

Kito „Iveco“, pagaminto 2006 m., kėbulo numeriai taip pat kėlė neaiškumų. Aplink juos buvo prasidėjęs korozijos procesas, atšokę dažai, o kai kurie skaičiai buvo subraižyti aštriu daiktu. Dėl šių priežasčių kėbulo numeris buvo sunkiai įžiūrimas. Patikrinus transporto priemonės dokumentus paaiškėjo, kad ir šio krovininio automobilio kėbulo numeriai yra klastoti.

Dėl transporto priemonių identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo Vilniaus rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tokį nusikaltimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Baltarusius pasieniečiai sulaikė ir uždarė į areštinę. Automobiliai saugomi Vilniaus rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.