Kauno teismui pagaliau pavyko apklausti Kedžių kaimynę

Nesibaigiančios ligos, krūvos prašymų ir bandymai nušalinti bylą nagrinėjantį teisėją padėjo Kedžių kaimynei Olgai Girdauskienei tempti bylos nagrinėjimą, bet nepadės sulaukti senaties.

O.Girdauskienė teisiama dviejose bylose – dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo ir vaikui daryto poveikio.<br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Girdauskienė teisiama dviejose bylose – dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo ir vaikui daryto poveikio.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 4:58 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:03 PM

Penktadienį Kauno apylinkės teismas tęsė dėl poveikio Laimutės Stankūnaitės dukrai teisiamos O.Girdauskienės bylą ir apklausė pačią teisiamąją.

Apie pedofilus mergaitei kalbėjusi ir jos pasakojimus filmavusi Kedžių kaimynė su jai pareikštais kaltinimais nesutiko. Ji teigė esanti nekalta ir niekada nedariusi poveikio mažmatei.

Po O.Girdauskienės liudijimo teismas turėjo garsinti byloje esančią medžiagą, tačiau valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė teismui pateikė naujus O.Girdauskienės kaltę įrodančius dokumentus.

Teismas juos prijungė prie bylos, o O.Girdauskienės advokatas paprašė laiko su jais susipažinti.

Teismas nusprendė, kad gynėjas tokią teisę turi ir byloje paskelbė pertrauką iki balandžio 20 dienos.

Nagrinėjant O.Girdauskienės bylą Kauno apylinkės teisme buvo apklaustas ne vienas liudytojas, taip pat nukentėjusiąja pripažinta L.Stankūnaitės dukra ir pati L.Stankūnaitė.

Nors „violetiniai“ ne kartą rėkė, kad 2012 metų gegužės 17 dieną iš Neringos Venckienės namų išvaduotos mergaitės jau seniai nėra gyvųjų tarpe, ją O.Girdauskienė ir kiti proceso dalyviai išvydo televizoriaus ekrane.

Mergaitė pasirodė esanti ne tik gyva, bet ir sveika.

Apklausa buvo surengta nuotoliniu būdu, tačiau O.Girdauskienė galėjo matyti mergaitę ir pateikti jai klausimų.

L.Stankūnaitės duktė apie tai, ką jai teko patirti savo tetos Neringos Venckienės ir senelių namuose, teismui pasakojo 40 minučių.

Jos motinos apklausa užtruko dar ilgiau – apie pusantros valandos.

Po mergaitės pasakojimo apie tai, kas dėjosi Kedžių aplinkoje, O.Girdauskienė pasijuto blogai ir paprašė padaryti pertrauką.

Teisiamoji aiškino, kad jai pradėjo diegti pilvą, tačiau tai esą nutiko ne dėl mergaitės liudijimo, o dėl širdies stimuliatoriaus reakcijos į teismo salėje atsiradusius papildomus elektronikos prietaisus.

L.Stankūnaitė dukters kankintojai yra pareiškusi 30 tūkstančių eurų civilinį ieškinį.

Dar 579 240 eurų ieškinys yra pareikštas Kauno apylinkės teisme pradėtoje nagrinėti byloje dėl mažametės tvirkinimo.

Šioje byloje pareikšti Laimutei ir Vytautui Kedžiams ir O.Girdauskienei.

Dėl pastarosios ligų teismo posėdis taip pat ne kartą buvo atidėtas. Kai byla buvo pradėta nagrinėti iš esmės, O.Girdauskienė atsisakė duoti parodymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.