Neužkibkit: vairuotojai praneša apie žiaurų sukčiavimo būdą

Vilniečiai vairuotojai sukilo ir pradėjo rengti sukčiaus, kuris krinta po automobilio ratais, o vėliau šantažuoja vairuotojus, medžioklę. Vairuotojai nurodė ir vietas, kuriose dažniausiai sutinkamas apsimetėlis, ir patys pradėjo jį gaudyti.

Pagyvenęs vyriškis krinta po automobilių ratais ir po to reketuoja jų vairuotojus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Pagyvenęs vyriškis krinta po automobilių ratais ir po to reketuoja jų vairuotojus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Vairuotojai pranešė, kad Šilo ir Antakalnio gatvių sankryžoje pagyvenęs vyras krinta po automobilių ratais.<br>V.Balkūno nuotr.
Vairuotojai pranešė, kad Šilo ir Antakalnio gatvių sankryžoje pagyvenęs vyras krinta po automobilių ratais.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-04-01 16:57, atnaujinta 2017-05-30 20:03

„Dėmesio, vyrai ir moterys, ypač vairuojantys. Pastaruoju metu paplito naujas ir mažai girdėtas būdas pasipelnyti pinigų iš stresinės situacijos“, – savo „Facebook“ paskyroje įspėjo vilnietis.

Vairuotojai pranešė, kad Šilo ir Antakalnio gatvių sankryžoje pagyvenęs vyras krinta po automobilių ratais, o vėliau šantažuoja vairuotojus ir reikalauja pinigų.

„Įvykis atsitiko antradienį Šilo ir Antakalnio gatvių sankryžoje. Yra toks pagyvenęs vyras, kuris lenda po mašinų ratais. Tėtis važiavo Šilo sankryža, pravažiavęs perėją išgirdo stiprų garsą. Sustojus ir išlipus, prie automobilio stovėjo gana aukštas pagyvenęs apie 55 metų vyriškis ir laikėsi už „sužeisto“ kelio.

Nespėjus net suvokti situacijos, vyras jau lipo į tėčio automobilį ir laikydamasis už „sužalotos“ vietos sakė jį vežti namo visai į kitą miesto galą nei ėjo“, – skelbė vilnietis.

Pasak jauno vyro, sukčiavimu įtariamas vyras po ratais krito jau ne kartą. „Juokingiausia, kad vyras „susižalojo“ koją į automobilio galą, kai šis buvo pravažiavęs perėją, o tai fiziškai neįmanoma. Vėliau vyriškis pradėjo prašyti atlygio, šantažuoti.“

Vilnietis dėstė, kad viskas atrodytų tikroviškai, tačiau apie klastą įtarė, kai išsikalbėjo su tėvu apie identišką situaciją, kuri buvo prieš savaitę su raudona „Renault“ mašina.

„Vairuotojui nespėjus išlipti, „nukentėjęs“ jau segėsi diržą sėdėdamas ant priekinės keleivio sėdynės. Spėju, kad pasitelkė tuos pačius metodus pinigams išvilioti“, – rašė vilnietis.

Penktadienio popietę jauna mergina taip pat pranešė apie tokį pat incidentą toje pačioje vietoje.

„Vairuotojas iškart sustojo, išlipo, o tas vyras išsyk šoko į jo mašiną. Priėjau ir pasakiau, kad jis ne pirmą kartą taip daro, yra  aferistas. Vairuotojas paragino kviesti policiją, tačiau sukčius iš karto dėjo į kojas“, – pranešė mergina.

Dar viena vilnietė pranešė, kad tas pats sukčius savo aferas rezgė prie „Rimi“ parduotuvės Savanorių prospekte.

Policijos pareigūnams toks sukčiavimo būdas nėra naujiena, tokios istorijos jiems girdėtos.

Vairuotojai įspėjami nesutrikti esant tokiai situacijai ir kviesti policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.