Šengeno vizų neturėję gruzinai bandė patekti į Vokietiją

Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiai sulaikė du gruzinus. Šengeno vizų neturėję užsieniečiai autobusu bandė pasiekti Vokietiją.

Šengeno vizų neturėję gruzinai per Lietuvą bandė patekti į Vokietiją.<br>VSAT nuotr.
Šengeno vizų neturėję gruzinai per Lietuvą bandė patekti į Vokietiją.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 1:19 PM, atnaujinta May 30, 2017, 9:15 PM

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugo tarnyba, ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį maršrutinį autobusą „Setra“. Jo maršrutas buvo Ryga-Kaunas-Berlynas.

Pasieniečiams tikrinant autobuso keleivių dokumentus nustatyta, kad į Vokietiją vykusių 31 ir 33 metų Gruzijos piliečių pasuose nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Pirminiais duomenimis, gruzinai nelegaliai kirto Baltarusijos ir Latvijos sieną. Tuomet iš pastarosios šalies per vidinę ES sieną jie atvyko į Lietuvą.

Kalvarijos pasieniečiai sulaikytuosius išlaipino iš autobuso, kuris išjudėjo numatytu maršrutu, ir uždarė į areštinę. Vyksta tyrimas, nustatinėjama sulaikytųjų teisinė padėtis Lietuvos Respublikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?