Vidaus reikalų ministerijos garaže – radioaktyviosios medžiagos

Vidaus reikalų ministerijai

Per metus Radiacinės saugos centras sulaukia apie 50 iškvietimų su prašymu patikrinti galimus radiacijos šaltinius.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Per metus Radiacinės saugos centras sulaukia apie 50 iškvietimų su prašymu patikrinti galimus radiacijos šaltinius.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 8:26 PM, atnaujinta May 30, 2017, 7:28 PM

Radiacinės saugos centro direktorius Albinas Mastauskas BNS sakė, kad policijos antiteroristinės rinktinės „Aras“ pareigūnai ketvirtadienį informavo tarnybą apie VRM garaže T. Vrublevskio gatvėje rastą kartoninę dėžę su daiktais, jie buvo pažymėti radioaktyvumo ženklais. Nustatyta, kad jie apie šešis kartus viršijo aplinkos radiacinį foną, tačiau jokio realaus pavojaus žmonėms nekelia.

„Apšvitos pavojaus ten nėra. Mūsų pareigūnai nuvažiavo, išmatavo, įsitikino, kad tai panašu į kalibracinius šaltinius, yra ir kitų daiktų. Identifikatorius rodo atskirus cezio, torio, radžio nuklidus“, – BNS pasakojo jis.

Anot A.Mastausko, radinys aptiktas ardant specialiosios paskirties automobilį, kuris nenaudotas 20 metų – jis perduotas Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūrai, ji iš viso dėžėje rado 31 radioaktyvų daiktą. Spėjama, kad dalis daiktų buvo naudojami kalibruojant radiacijos matavimo prietaisus.

Per metus Radiacinės saugos centras sulaukia apie 50 iškvietimų su prašymu patikrinti galimus radiacijos šaltinius. Specialistai įspėja gyventojus radus radiaciniais ženklais pažymėtus daiktus jų neliesti ir pranešti apie tai bendruoju pagalbos telefonu 112 arba Radiacinės saugos centrui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.